Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Programmeringskurs i Python med didaktisk inriktning

Detta är en kurs som riktar sig till lärare i matematik, som undervisar i årskurs 7-9 (specialskolan 8-10, eller komvux grundläggande nivå). Den kan också läsas av lärare i teknik eller andra ämnen. Kursen är utvecklad av institutionen för tillämpad IT på uppdrag av Skolverket.

Om kursen

I kursen lär du dig att själv programmera och att undervisa i programmeringsspråket Python. Python är ett smidigt programmeringsspråk anpassat för såväl nybörjare som erfarna programmerare. Det lämpar sig särskilt väl för undervisningsändamål.

Kursen ger dig en bakgrund till vad programmering är, du lär dig grundläggande byggstenar inom programmeringsområdet och får en ämnesdidaktisk fördjupning. Den kan utformas både för dig som saknar tidigare erfarenhet av programmering och för dig som har bekantat dig med programmering sedan tidigare, men vill ha ämnesdidaktisk fördjupning.

Du får även kunskap i datalogi, problemlösning och hur du skriver användarvänliga program, samt möjlighet att testa andra programmeringsspråk som Scratch och Java.

Kursen ges på distans med flera fysiska möten där alla kursdeltagare får möjlighet att träffa varandra och undervisande lärare.

Kursen ges av institutionen för tillämpad IT, en tvärvetenskaplig miljö för forskning och utbildning, med särskilt fokus på frågor om samhällets digitalisering. Våra lärare och forskare har en bakgrund inom bland annat pedagogik, informatik, lingvistik och tillämpad IT och har under många år utbildat studenter i programmering samt IT och lärande. Vi har en lång tradition av samarbete med lärarutbildningen vid Göteborgs universitet.

Detaljerad beskrivning av kursen med litteraturlista, information om examination och delkurser.

Förslag på kursupplägg
Startdatum Antal högskolepoäng Studietakt Antal träffar
Antal deltagare
Hösten 2018 7,5 hp Kvartsfart 4 20

Kursstart sker tidigast september 2018. Beställaren och institutionen bestämmer tillsammans startdatum, studietakt samt plats, datum och tid för de fysiska träffarna så att det passar båda parter.

Beställning

Som huvudman kan du beställa en kurs åt dina medarbetare. Vi behöver en grupp om minst tio personer för att vi ska kunna ge en kurs, men det kan vara möjligt att få till stånd en kurs även om ni skulle vara färre. Flera huvudmän i en region och/eller ansvariga för fristående skolor kan till exempel gå ihop. Kontakta oss så snart som möjligt för att bestämma detaljerna för ert kursupplägg.

Ansvarig institution

Vid institutionen för tillämpad IT bedrivs utbildning och forskning inom informatik, lärande, kommunikation, och kognitionsvetenskap i nära samverkan med industri och offentlig sektor. Här utvecklas individens kunskap och förmåga att analysera, förstå och hantera olika aspekter av samhällets digitalisering, IT, samspelet mellan människor, och samspelet mellan människan och tekniken. 

Läs mer om oss, www.ait.gu.se

Kontakt och beställning

Samtliga 60 platser hösten 2018 är bokade av Göteborgs Stad. Kontakta din rektor om du arbetar inom en skolverksamhet inom staden och är intresserad av att läsa kursen.

Beata Jungselius, projektassistent
E-post: beata.jungselius@ait.gu.se

Kursen är fulltecknad

Samtliga 60 platser hösten 2018 är bokade av Göteborgs Stad.

Skolverket

Länk till skolverkets information om programmeringskurser.

Sidansvarig: Axel Carlsson|Sidan uppdaterades: 2018-03-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://ait.gu.se/utbildning/uppdragsutbildning/programmeringskurs-i-python-for-larare/
Utskriftsdatum: 2020-05-27