Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Karl Appelgren

Karl Appelgren läser andra året på Systemvetenskap: IT, människa och organisation, 180 p.

Vad fick dig att söka systemvetenskap?

Jag har alltid haft ett allmänt intresse för IT och läste IT Media på gymnasiet. Därefter arbetade jag i några år, bland annat med programmering, och kom under den tiden fram till att jag skulle vilja få en bredare kunskap inom IT, där även tillämpligheten och användarperspektivet sattes i fokus. Jag tyckte då att systemvetarprogrammet verkade kunna ge mig den bredd jag efterfrågade.

Vad tycker du om utbildningen så här långt?

Jag tycker utbildningen har levt upp till mina förväntningar och ger mig den bredd jag önskade. Kursupplägget är fast, med ämnen som berör allt från ekonomi och juridik till programmering och design. Många kurser är uppdelade i lika stor del grupparbete och tentamen, där man under grupparbetena har möjlighet att fördjupa sig i det man tycker är extra intressant.

Arbetsmiljön här är bra med fina lokaler och lärare som är lätta att nå och diskutera med. Dessutom har vi ganska mycket gästföreläsare från företag och myndigheter, vilket jag tycker är intressant och lärorikt att lyssna till. Första året hade vi också möjlighet att göra en del projekt i samarbete med företag.

Jag önskar att det i kursupplägget fanns ett visst utrymme till att välja kurser själv och kunna fördjupa sig mer inom vissa områden. Jag hade gärna sett lite mer programmering i utbildningen. Programmering finns med som delar i vissa kurser, men det hade varit bra om programmeringen följde genom hela utbildningen och att det ingick fler programmeringsspråk än JAVA. Å andra sidan uppfattar jag utbildningens tempo som relativt lugnt och jag har haft tid att läsa kurser utöver programmet.

Vad är ditt mål med utbildningen?

Det är just bredden som jag gillar med utbildningen. Det ger stor valfrihet att arbeta inom många områden när jag är färdig. Än har jag inte fastnat för något specifikt. Vad jag kommer att göra när utbildningen är slut, beror mycket på hur arbetsmarknaden ser ut då. Men om jag inte räknar med den aspekten, skulle jag vilja komma ut i arbetslivet ett tag och sedan eventuellt bygga på med en masterexamen där jag kan fördjupa mig mer.

Har du några tips till studenter som funderar på att läsa det här programmet?

Jag skulle absolut rekommendera det. Det krävs inga förkunskaper i programmering eller andra IT-relaterade ämnen. Programmet ger ett bra utbud av kurser med stor bredd och det läggs vikt vid såväl den rent tekniska delen av IT som att diskutera IT ur andra och större perspektiv. Utbildningen ger ett bra helhetsperspektiv på IT.

Text: Sofia Thulin, vårterminen -09

Sidansvarig: Peter Larsson|Sidan uppdaterades: 2010-02-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?