Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Systemvetenskap: IT, människa och organisation, 180 hp

Digitaliseringen av vårt samhälle har gett upphov till nya behov hos företag, myndigheter och organisationer. Dessutom har den skapat nya karriärmöjligheter. Idag måste i stort sett alla former av verksamheter ha effektiva och ändamålsenliga IT-system för att allt ska fungera som det är tänkt, och en viktig yrkesgrupp i skapandet av dessa system är systemvetarna.

Om programmet

Programmet i systemvetenskap ger dig kunskaper om hur informationsteknologi kan användas för att förändra och bidra till utveckling av nya och befintliga företag, myndigheter och nätverk. Den ökade förståelsen skapar nya förutsättningar och möjligheter för att arbeta mot en mer hållbar IT-användning.

Programmet kommer att ge dig kunskaper och insikter om tekniker, applikationsområden, verksamheter och strategier för digital omvandling. Du kommer att lära dig grunderna i bland annat programmering, databaser, interaktionsdesign, beslutstödssystem samt förändringsledning.

Utbildningen finns mitt i en mycket aktiv forsknings- och företagsmiljö vilket ger dig tillgång till personer som befinner sig i den absoluta framkanten av utvecklingen och som har erfarenheter inom olika former av IT-användning.

Programmet är treårigt, där det första året introducerar dig till området och ger dig grundläggande kunskaper inför den successiva fördjupning som år två och tre innebär.

Kurslista, systemvetenskap

Arbetslivet

Efter avslutad utbildning kan du arbeta som exempelvis systemutvecklare, projektledare, verksamhetsanalytiker eller IT-strateg. Programmet ger dig bra förutsättningar för arbete både i näringsliv och inom offentlig sektor.

Fredrik Ljungberg, styrelseordförande, Diadrom AB:

"En systemvetare förstår både teknik och människor. Det är en unik kombination som är värdefull i många sammanhang, allt ifrån att leda utvecklingsprojekt till att förstå kundernas behov. Vi anställer systemvetare och utvecklar dem till fullfjädrade projektledare och framtida chefer."

Utbildningen är även en bra grund för fortsatta studier på masternivå både i Sverige och utomlands.

Behörighet och ansökan

Allmän information om hur du söker, IT-fakulteten

Information om behörighet och urval finner du i Göteborgs universitetets digitala programkatalog, där det under ansökningsperioden också finns en direktlänk för anmälan till programmet:

Sök Systemvetenskap: IT, människa, organisation, 180 hp

Anmälan är öppen 15 mars - 15 april

Sidansvarig: Peter Larsson|Sidan uppdaterades: 2019-10-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?