Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kognitionsvetenskapligt kandidatprogram

Kognitionsvetenskap

Kognitionsvetenskap är ett tvärvetenskapligt ämne där du studerar hur människor, andra biologiska varelser och smarta maskiner kommunicerar, bearbetar och använder information. Du lär dig också hur samspelet mellan människor och informationsteknologi (IT) ser ut och fungerar.

På Institutionen för tillämpad IT vid Göteborgs universitet får du en bred utbildning i kognitionsvetenskap grundad i områden som filosofi, psykologi, språk, kommunikation, neurovetenskap samt datavetenskap och informationsteknologi (IT).

Arbetsliv

Med en examen i kognitionsvetenskap får du en bred och kvalificerad teoretisk kunskap om hur biologiska och maskinella system bearbetar och kommunicerar information.

Du får också praktisk-tekniska färdigheter som gör det möjligt för dig att själv studera, tolka, klassificera, beskriva, analysera och förklara tänkande och kommunikation. Därtill får du grundläggande kunskaper om programmering och artificiella intelligenta system, vilket ger dig möjlighet att arbeta med kognitiv modellering eller med utveckling av intelligenta system för andra applikationer.

I en komplex och föränderlig värld är detta användbar kunskap för dig som exempelvis vill arbeta med:

  • IT-system
  • interaktionsdesign
  • riskfrågor i människa-tekniksystem
  • kommunikationsstrategi
  • reklam
  • försäljningsstrategi
  • teknisk information


Utbildningen ger dig också möjlighet att studera kognitionsvetenskap på avancerad nivå och i nästa steg möjlighet att fortsätta med forskarutbildning.

Vad betyder kognition?

Kognition betyder i grunden tänkande, men vad är egentligen tänkande och hur studerar man det? Ordet kognition kommer från latinets cogni´tio som betyder undersökning, lärande och kunskap. Kognition är alltså tankeprocesserna som hanterar information och kunskap.

Behörighet och ansökan

Allmän information om hur du söker, IT-fakulteten

Information om behörighet och urval finner du i Göteborgs universitetets digitala programkatalog, där det under ansökningsperioden också finns en direktlänk för anmälan till programmet:

Sök Kandidatprogram i kognitionsvetenskap, 180 hp

Anmälan är öppen 15 mars - 15 april

Sidansvarig: Peter Larsson|Sidan uppdaterades: 2019-10-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?