Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

IT Management

OBS! Programmet ges från hösten 2017 som ett internationellt masterprogram: Digital Leadership.

 

Dagens alltmer dynamiska affärsvärld och snabba tekniska utveckling ställer höga krav på organisationers förmåga att agera strategiskt och använda IT för utveckling av nya affärsmöjligheter.

Den snabba utvecklingen och teknikens möjligheter har inneburit ett ökat fokus på hur man strategiskt hanterar IT. Förmågan att ständigt utveckla affärsverksamheten och att leda förändringsarbetet har ökat dramatiskt i betydelse för konkurrenskraften. Den samordnade ledningen av affärsutveckling och IT-utveckling, dvs IT Management, har en avgörande betydelse för hur framgångsrika organisationer blir i framtiden.

För vem?

Programmet riktar sig till dig som läst eller läser företagsekonomi, industriell ekonomi, informatik, datavetenskap och liknande ämnen. Utbildningen syftar till att ge dig en bra grund för att kunna hantera frågor som berör strategisk affärs- och IT-utveckling på ledningsnivå.

Inom utbildningsområdet informatik erbjuder institutionen också vissa av de kurser som ingår i IT Management masterprogram, 120 hp som fristående kurser.

Studiernas upplägg

Programmet innehåller följande kurser:

  • Arkitekturdesign
  • IT-infrastruktur
  • Förändringsledning
  • Innovation Strategy for the Digital Economy
  • Governance and Control for Digital Capabilities
  • Innovation and Entrepreneurship
  • Masteruppsats i informatik

Undervisningsformer

Utbildningen kombinerar olika inlärningsformer i ambitionen att gå från teoriförståelse till praktisk tillämpning. Föreläsningar och litteraturseminarier varvas med workshops och praktiska tillämpningsprojekt. Under utbildningen används exempel från näringslivspartners för konkretisering av kursernas frågeställningar. Den praktiska tillämpning sker i form av verklighetsbaserade projekt i nära samarbete med näringsliv och offentlig verksamhet. Vissa kurser ges på engelska.

Presentation av programmet

Sidansvarig: Peter Larsson|Sidan uppdaterades: 2017-03-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?