Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

IT och innovation i offentlig sektor, 120 hp

Den offentliga sektorn är under ständig förändring för att kunna möta samhällets behov. En viktig del i den offentliga sektorn är informationsteknologi, i dess vida bemärkelse, och det finns i dag ett stort behov av personer med olika former av IT-kompetens.

Programmet ger dig en solid grund för arbete med såväl strategiska som operativa IT frågor inom stat, kommun, landsting och övriga organisationer inom den offentliga sektorn. Programmet ger dig även en bas för att arbeta som konsult eller egen företagare mot den offentliga sektorn.

"Felaktiga IT-investeringar inom sjukvården får mycket stora konsekvenser för vårdens kvalitet, och kostnaderna blir mycket stora för skattebetalarna."
Tore Eliasson, Överläkare och verksamhetschef Angereds Närsjukhus

"Vi har ett stort behov av kompetens för att kunna hjälpa den offentliga sektorn att får största möjliga nytta av informationsteknologin. Utbildningen på IT-universitetet ger denna kompetens."
Magnus Björk, regionchef Zipper

"Räddningstjänsten har ett stort behov av teknik och IT-kompetens för att utvecklas i takt med ett komplext samhälle. Trygghet, Säkerhet och Omtanke bygger på samverkan där IT i olika former är en förutsättning."
Inge Nilsson, räddningstjänsten Göteborg

 

Title field - undefined

FullText field - undefined

Title field - undefined

FullText field - undefined
Sidansvarig: Peter Larsson|Sidan uppdaterades: 2008-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?