Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Handledare och examinator

Handledare

När en doktorand antas till forskarutbildning utser institutionen i samråd med doktorand en huvudhandledare och en biträdande handledare. Doktoranden knyts till någon av de forskningsmiljöer som finns vid institutionen. Vanligtvis följer doktoranden huvudhandledarens miljö men har också tillgång till institutionens övriga forskningsmiljöer.

Huvudhandledaren ska vara anställd vid eller adjungerad av Göteborgs universitet. Minst en av handledarna ska ha docentkompetens och minst en av handledarna ska ha genomgått handledarutbildning.

Huvudhandledaren ska, inom ramen för sin tjänst, guida doktoranden genom forskarutbildningen, både vad gäller kursdelen men framför allt beträffande avhandlingen. Huvudhandledaren är också delaktig i uppdatering av den individuella studieplanen.

Examinator

När en doktorand antas till forskarutbildning utser institutionen en examinator. Examinatorns uppgifter är att, tillsammans med huvudhandledaren, säkerställa att doktoranden uppfyller de för utbildningen uppställda målen, och att examinera och godkänna kurser i forskarutbildningen. Examinatorn ska också vara delaktig i uppföljningen av doktorandens studier och den individuella studieplanen.

Betyg på licentiatuppsats bestäms av doktorandexaminator.

Sidansvarig: Peter Larsson|Sidan uppdaterades: 2019-09-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?