Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildning på forskarnivå

Institutionens utbildning på forskarnivå är inriktad mot samhällets digitalisering. Utbildningen är mångfacetterad och omfattar olika aspekter av användning av informationsteknologi, i olika sammanhang på såväl individuell, organisatorisk som samhällelig nivå. Doktoranderna förväntas bidra till utveckling av teorier och begrepp för att beskriva, förstå och utveckla användning av informationsteknologi, samt till design av innovativa applikationer inom olika områden.

Utbildningen på forskarnivå är knuten till forskarskolan inom utbildningsvetenskap (CUL) vid Göteborgs universitet och den nationella forskarskolan inom Management and IT (MIT) vid Uppsala universitet. Samarbete sker också med Högskolan i Borås, Högskolan i Halmstad, och Högskolan Väst.

Våra ämnesområden:

  • Informatik
  • Kognitionsvetenskap
  • Tillämpad informationsteknologi med inriktning mot utbildningsvetenskap

På dessa sidor följer en sammanställning av information som syftar till att ge en överblick över av vad det innebär att doktorera, vad som förväntas av dig som doktorand, och vilka roller handledare och examinatorer har.

Om du har frågor så är du välkommen att kontakta forskarutbildningsansvariga personer, se kontaktuppgifter.

Kontaktinformation

Vice-prefekt med ansvar för forskning och forskarutbildning
Johan Lundin
Tel: 031-786 2703
E-post: johan.lundin@ait.gu.se

Institutionskoordinator
Pär Meiling
Tel: 031-786 2746
E-post: par.meiling@ait.gu.se

 

Sidansvarig: Peter Larsson|Sidan uppdaterades: 2020-01-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?