Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Exempel på vår samverkan

Samverkan inom utbildning

Inom kursen Informationsteknologi och samhälle på det systemvetenskapliga programmet samarbetar institutionen med Västra Götalandsregionen. I kursen ska studenterna få kunskap om informationsteknologins betydelse och användning i olika samhällssektorer. Genom ett projektarbetet ska studenterna få en förståelse för sambandet mellan användare, organisation och verksamhet. Temat för projektarbetet varierar från år till år med tar alltid sin utgångspunkt i reella och aktuella problem i verksamheten vilket leder till stort engagemang från de personer från sjukvården som deltar.

Samverkan inom forskning

Effektdriven IT-utveckling

Dagens organisationer förändras och utvecklas i allt snabbare takt och det gäller i högsta grad även inom hälso- och sjukvården. Det svenska vårdsystemet står inför stora utmaningar, där IT ses som ett väsentligt inslag i framtidens vårdverksamhet.  Läs mer om projektet Effektdriven IT-utveckling som är ett samarbete mellan institutionen och Västra Götalandsregionen inom både utbildning och forskning på IT-fakultetens webbplats.

Krishantering och IT

När det gäller forskning kring svensk krishantering samverkar institutionen med Mittuniversitetet, Räddningstjänsten i Stor-Göteborg, Länsstyrelsen i Västra Götaland, Göteborgs Stad och Polisen för att studera IT-användning vid krishantering. Här kan du läsa om projektet Gemensam lägesbild?

Övrig samverkan

Fysikaliska leksaker och Vetenskapscafé

Till institutionen är utställningen och experimentverkstaden Fysikaliska leksaker knutet. Verksamhetens syfte är att öka intresset för och uppmuntra till studier inom teknik och naturvetenskap. Fysikaliska leksaker visar att naturvetenskapliga fenomen existerar runt oss i vardagslivet, att teknik och naturvetenskap kan vara både underhållande och stimulerande och att vi faktiskt kan ha nytta av en djupare förståelse av hur vår omvärld fungerar. Besök Fysikaliska leksakers webbplats.

I Vetenskapskaféet kan besökare varje torsdag göra nya bekantskaper och diskutera aktuella ämnen inom forskning, undervisning eller annat. På programmet finns en kort presentation av en forskare, demonstration av Veckans experiment och visning av Veckans populärvetenskapliga bok. www.chalmers.se/sections/forskning/popularvetenskap/vetenskapscafe

Sidansvarig: Peter Larsson|Sidan uppdaterades: 2015-06-26
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?