Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Att samverka med det omgivande samhället är en av institutionens viktigaste uppgifter och en central del i all vår personals arbete.

"att samverka med det omgivande samhället är en av våra viktigaste uppgifter"

Genom samverkan med olika slags medier, så som radio, tv, tidningar, poddar och sociala medier ser vi till att just vår forskning om samhällets digitalisering finns mitt i debatten och når det omgivande samhället. Vi syns i Almedalen, på konferenser och event med företag, organisationer och andra myndigheter.

I våra utbildningar samverkar vi genom att ta in gästföreläsningar i undervisningen från såväl näringslivet som från kommuner och civilsamhället. Våra studenter ges också möjlighet att arbeta och göra praktik inom företag och myndigheter genom upparbetade kontakter.

Ytterligare samverkan sker med andra högskolor och universitet, både nationellt och internationellt samt genom populärvetenskapliga arrangemang som exempelvis Vetenskapsfestivalen.

Samverkan - urval

Några av institutionens samverkanspartners är:

- AstraZeneca
- CEVT
- CIO Sweden
- Ericsson
- Försäkringskassan
- Getinge
- Migrationsverket
- Myndigheten för Samhällskydd och Beredskap (MSB)
- Polisen
- RISE
- Skatteverket
- SKF
- Volvo Cars
- Volvo Trucks
- Världskulturmuseet
- Västra Götalandsregionen
 

Sidansvarig: Peter Larsson|Sidan uppdaterades: 2018-05-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://ait.gu.se/samverkan/
Utskriftsdatum: 2020-08-12