Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Historik

Institutionen för tillämpad IT har genom åren genomgått omfattande förändringar.

Institutionen tillhör IT-fakulteten vid Göteborgs universitet och har utvecklats från att tidigare ha varit i union med IT-universitetet vars syfte var att bygga en stark akademisk institution genom att samla större delen av den IT-relaterade forskningen och utbildningen i Göteborgsområdet under en organisation. Under flera år flyttade ett stort antal forskargrupper, avdelningar, underavdelningar och individuella forskare från andra delar av lärosätena in till IT-universitetet och blev på så sätt en del av en växande multi- och tvärdisciplinär akademisk miljö.

Från 2001 till slutet av 2008 var institutionen helt införlivad med IT-universitetet och liknande inte en vanlig institution med konventionell struktur - roller, funktioner och ansvar var interimistiska. En strategisk och målorienterad process initierades i januari 2009 och har sedan dess karaktäriserat institutionen som befunnit sig i en process av organisering och strukturering.

Under 2011 skapades en avdelningsstruktur på institutionen med då sju tillhörande avdelningar.

I maj 2017 avslutades integrationen med Chalmers och tillämpad IT blev en renodlad institution vid Göteborgs universitet. Samtidigt lämnade tre avdelningar institutionen.

År 2018 inleddes en stor anställningsprocess. Personalstyrkan växte med över tio procent när nya doktorander, postdoc. och lektorer anställdes.

Sommaren 2019 startades en ny avdelning; Människa-Dator interaktion.

Sidansvarig: Peter Larsson|Sidan uppdaterades: 2019-08-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://ait.gu.se/om-institutionen/historik/
Utskriftsdatum: 2020-08-04