Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Historik

Institutionen för tillämpad IT har genom åren genomgått omfattande förändringar.

Institutionen tillhör IT-fakulteten vid Göteborgs universitet och har utvecklats från att tidigare ha varit i union med IT-universitetet vars syfte var att bygga en stark akademisk institution genom att samla större delen av den IT-relaterade forskningen och utbildningen i Göteborgsområdet under en organisation. Under flera år flyttade ett stort antal forskargrupper, avdelningar, underavdelningar och individuella forskare från andra delar av lärosätena in till IT-universitetet och blev på så sätt en del av en växande multi- och tvärdisciplinär akademisk miljö.

Från 2001 till slutet av 2008 var institutionen helt införlivad med IT-universitetet och liknande inte en vanlig institution med konventionell struktur - roller, funktioner och ansvar var interimistiska. En strategisk och målorienterad process initierades i januari 2009 och har sedan dess karaktäriserat institutionen som befunnit sig i en process av organisering och strukturering.

Under 2011 skapades en avdelningsstruktur på institutionen med då sju tillhörande avdelningar.

I maj 2017 avslutades integrationen med Chalmers och tillämpad IT blev en renodlad institution vid Göteborgs universitet. Samtidigt lämnade tre avdelningar institutionen.

Sidansvarig: Peter Larsson|Sidan uppdaterades: 2017-05-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?