Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Lärande, Kommunikation och IT (LKIT)

Forskning

Avdelningens arbete är tvärvetenskapligt och involverar personer med bakgrund inom bland annat lingvistik, pedagogik, informatik, datavetenskap, media och kommunikationsvetenskap och tillämpad IT.

Gruppen utgör navet för den del av forskarutbildningen inom tillämpad IT som inriktar sig mot utbildningsvetenskap, men också för Centrum för utbildningsvetenskap och lärarforsknings (CUL) tema: "Nya media, undervisning och lärande". Läs mer om CUL här

Avdelningen är involverad i projektet DigitaL, ett stort forskningsprojekt om lärande i en digitaliserad region.

Utbildning

Avdelningen ger magisterprogrammet "Lärande, kommunikation och IT", ett antal fristående kurser och är delaktiga i flera andra utbildningar vid Göteborgs universitet. Gruppen engagerar sig aktivt i lärarutbildningen, där de driver inriktningen "Lärande, undervisning och IT". Gruppen gästas regelbundet av forskare och ser positivt på besök från studenter och forskare från andra miljöer. 

Samverkan

Vi är involverade i flera universitetsgemensamma, nationella och internationella forskningssamarbeten och nätverk. Vi utgör en viktig del i LinCS (Lärande, interaktion och medierad kommunikation i det moderna samhället), som är en av 40 Linnémiljöer i landet (finansierat av vetenskapsrådet 2006-2016). Vi arbetar också inom två av Göteborgs universitets satsningar på starka forskningsmiljöer: lärande och språkteknologi. Institutionen för tillämpad IT organiserar sitt arbete med utgångspunkt i tre kompletta miljöer, av de miljöerna är "Lärande" störst och gruppen “Lärande, kommunikation och IT” den största gruppen inom denna miljö.

Vår forskning har under de senaste åren attraherat finansiering från KK-stiftelsen, Vetenskapsrådet, Vinnova, EU, Knut och Alice Wallenbergs stiftelse, såväl som finansiering från näringslivet. Vi deltar regelbundet i mer populärvetenskapliga sammanhang genom egna texter och intervjuade i media, men kanske i första hand genom deltagande vid konferenser och föreläsningar för allmänheten.

Vi har även byggt upp Göteborg Knowledge Lab som är centrum för gruppens pedagogiska designinriktade utvecklingsarbete. Detta sker delvis i samverkan med skolor i regionen (något som vi eftersträvar att utöka), men i första hand med inriktning på utbildningsverksamheten vid universitetet. För närvarande genomför vi, i samarbete med enheten för pedagogisk utveckling och interaktivt lärande (PIL), flera projekt för att utveckla och stödja utbildningen vid Göteborgs universitet. Lärande, kommunikation och IT expanderar för att fortsatt kunna vara en viktig aktör inom forskning, utbildning och utveckling.

Bilder

Kontaktinformation

Lärande, Kommunikation och IT

Box 8718, 402 75 Göteborg

Besöksadress:
Forskningsgången 6, Hus Patricia, plan 3, Lindholmen

Telefon:
070-719 1331

Sidansvarig: Peter Larsson|Sidan uppdaterades: 2017-11-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?