Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Pär Meiling

Arbetsbeskrivning

Som institutionskoordinator samarbetar jag med institutionens olika forskargrupper för att planera och genomföra ansökningar. Arbetet förutsätter goda kontakter med centrala koordinatorer vid Chalmers och GU, samt med forskningsråd. Det är spännande att vara delaktig i utvecklingen av institutionens forskning, och att initiera och upprätthålla kontakter med forskare vid andra miljöer, centrumbildningar, företag och organisationer. Jag arbetar också med frågor som handlar om kvalitetssäkring av forskarutbildningen.

Forskning

Jag doktorerade 2009 vid Chalmers tekniska högskola i miljövetenskap. I min forskning har jag bland annat fokuserat på behoven av användarvänlig dokumentation av ”miljonprogrammets” flerbostadshus inom allmännyttans förvaltning i Göteborg. Jag använder vanlig fotografi, markbunden fotogrammetri och laser scanning. Genererad data och information i form av fotografier, ortofoton, och 3D-modeller finns tillgängliga i en GIS-baserad ”HUSvisare”. Under en tvåårig post-doc period vid Institutionen för arkitektur vid Chalmers var jag involverad i projekt som handlade om visualisering av byggnadsdata, energivisualisering, och kompetensutveckling inom stora fastighetsbolag.

Publikationer

2014

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2004

pär meiling

Kontaktinformation

Pär Meiling

Institutionen för tillämpad IT,
412 96 Göteborg

Besöksadress:
Forskningsgången 6

Sidansvarig: Peter Larsson|Sidan uppdaterades: 2017-09-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?