Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

MORCOM@COGS

Morphological Computing in Cognitive Systems – MORCOM@COGS

Finansiär: Vetenskapsrådet (VR), 2016-01-01 - 2019-12-31
Kontakt: Gordana Dodig Crnkovic

Morcom@COGS, Morfologiska beräkningar i kognitiva system är ett forskningsområde inom avdelningen for kognition och kommunikation som studerar kognitiva mekanismer i naturliga system.

Morcom @ COGS projekt syftar till att undersöka beräkningsmodeller av kognitiva system (levande organismer av olika komplexitet), samt kognitiva beräkningsmodeller (beräkningsmodeller med kognitiva egenskaper). Målet är att lära av naturen hur man bättre kan beräkna för att kunna hantera komplexitet och stora datamängder på ett robust och energieffektivt sätt. Projektet bygger på ett ramverk för info-beräknings naturalism där information uppfattas som en struktur och beräkning som dess dynamik. Inom projektet tillämpar vi ett generaliserat begrepp av beräkning som morfologisk process – en process av informationssjälvorganisering i en kognitiv agent.

Sidansvarig: Peter Larsson|Sidan uppdaterades: 2016-09-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?