Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskning

Forskningen inom informatik sker i en multi-disciplinär och
högkvalitativ forskningsmiljö där inriktningen på användningen av IT på individ-, organisations- och samhällsnivå är i fokus.

Vi har en lång tradition av praktiknära forskning som bygger på samarbeten med industri och offentlig sektor. Här finns världsledande forskning inom bland annat digital innovation och samhällets digitalisering, crisis management, mobila plattformar, IT-management och eHälsa.

Avdelningen är mycket aktiv i samverkan med omgärdande samhälle, såväl som med andra discipliner inom Göteborgs universitet och andra lärosäten.

Forskningen är organiserad inom ramen för ett initiativet samhällets digitalisering med tydlig koppling till Göteborgs universitets strategiska inriktningar.

Samhällets digitalisering för med sig en uppsjö möjligheter och utmaningar. För att framgångsrikt hantera dessa, är vi i behov av vidare insikt. Forskningsinitiativet syftar till att bidra med denna typer av insikter, genom en serie koordinerade forskningsprojekt och andra aktiviteter.

 

Sidansvarig: Peter Larsson|Sidan uppdaterades: 2017-10-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?