Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Informatik

Forskning

Forskningen inom informatik sker i en multi-disciplinär och högkvalitativ forskningsmiljö där inriktningen på användningen av IT på individ-, organisations- och samhällsnivå är i fokus. Läs mer om några av våra forskningsprojekt här.

Vi har en lång tradition av praktiknära forskning som bygger på samarbeten med industri och offentlig sektor. Här finns världsledande forskning inom bland annat digital innovation och samhällets digitalisering, crisis management, mobila plattformar, IT-management och eHälsa.

Forskningen är organiserad inom ramen för ett initiativet samhällets digitalisering med tydlig koppling till Göteborgs universitets strategiska inriktningar.

Samhällets digitalisering för med sig en uppsjö möjligheter och utmaningar. För att framgångsrikt hantera dessa, är vi i behov av vidare insikt. Forskningsinitiativet syftar till att bidra med denna typer av insikter, genom en serie koordinerade forskningsprojekt och andra aktiviteter.

Utbildning

Våra utbildningsprogram är designade för att tillmötesgå krav från såväl samhälle som industri. Avdelningen erbjuder ett kandidatprogram i Systemvetenskap: IT, människa och organisation, ett internationellt mastersprogram; Digital Leadership med ett särskilt fokus på digital innovation samt återkommande uppdragsutbildningar och fristående kurser.

Samverkan

Vår undervisning och forskning stärks av goda relationer med omgivande samhälle och industri. Avdelningen är mycket aktiv i samverkan med omgärdande samhälle, såväl som med andra discipliner inom Göteborgs universitet och andra lärosäten.

Kontaktinformation

Institutionen för tillämpad IT
Avdelningen för Informatik

412 96 Göteborg

Besöksadress:
Forskningsgången 6

Sidansvarig: Peter Larsson|Sidan uppdaterades: 2019-09-26
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?