Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskning

Avdelningens forskning inbegriper ett brett spektrum av forskningsobjekt, perspektiv och metoder. Vi genomför olika typer av designforskning och analytiska studier av empiriska förhållanden. Vi bedriver detta arbete genom att designa, bygga och studera teknik i användning. För att kunna genomföra forskningen behöver vi ibland ta fram nya verktyg för att kunna komma nära och fånga den vardagliga situationen. Detta är ett sätt att studera befintlig praktik, hur användningen ser ut idag. För att studera förändring, alternativa sätt på vilka tekniken kan vara närvarande i vardagen, behöver vi ibland också designa och bygga dessa alternativ och testa dem.

Detta arbete genomförs med hjälp av tvärvetenskapliga perspektiv och involverar personer med bakgrund inom datavetenskap, tillämpad IT, och interaktionsdesign. För att kunna genomföra dessa studier behövs samarbeten med andra discipliner.

Läs mer på www.ait.gu.se/mdi

Sidansvarig: Peter Larsson|Sidan uppdaterades: 2019-08-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://ait.gu.se/forskning/manniska-datorinteraktion/
Utskriftsdatum: 2020-05-29