Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ingenjörsutbildningsvetenskap

Avdelningen för Ingenjörsutbildningsvetenskap (EER - Engineering Education Research) är en av sex avdelningar vid institutionen.

EER består av verksamheten vid det som tidigare hette CKK (Centrum för kompetens och kunskapsbildning i högre utbildning). EER:s uppdrag består i att hjälpa till med att utveckla kompetensen för Chalmers tekniska högskolas lärarkår när det gäller undervisning, lärande och handledning.

Forskningen vid avdelningen handlar om pedagogiska frågor som rör undervisning och lärande i högre utbildning, i första hand, men inte enbart, inom vetenskap och teknik. Inom detta område läggs särskild vikt på forskning som har en nära relation till undervisning, lärande och tillsynspraxis. Den forskning som bedrivs varierar från aktionsforskning och systematisk utveckling till grundläggande pedagogisk forskning och teoretisk utveckling.

Läs mer om forskningen på avdelningens webbsida.

Sidansvarig: Peter Larsson|Sidan uppdaterades: 2016-07-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?