Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Föreläsning 1: Skrivmetodik

Skriv- och kommunikationsprocessen i förstärkt lärande

Ges i HB4 kl. 13:15, torsdag 26/1 och tisdag 31/1. 

Den här föreläsningen inriktas på att arbeta med skriv- och kommunikationsprocess som hjälpmedel i kandidatarbetet. Till att börja med ser vi närmare på olika strategier för att få igång skrivandet och för att driva projektarbetet framåt. Därefter exemplifieras hur tankeskrivande och olika slags text kan användas som utgångspunkter för att skapa större och mera sammansatta dokument vilka så småningom presenteras som färdiga texter.

Föreläsningen går igenom praktiska strategier för att bearbeta text och skapa sammansatta dokument. Specifika egenskaper för fackspråklig text introduceras och i det här sammanhanget diskuteras också vad som menas med fackspråkliga dokument. Föreläsningen diskuterar även de fördelar som samförfattande medger.

 Föreläsningsbilder vt 2017

Fackspråks öppna kandidatsida i pingpong med bl.a. videoklipp för föreläsning 1 från vt14

Avsikten är att leverera de två föreläsningarna lv 2 och lv3 för att därefter uppdatera med videofilmer på den öppna sidan.

BOKA FÖRELÄSNING/ HANDLEDNING

Länk till bokningssystemetHitta till handledningen

Sidansvarig: Peter Larsson|Sidan uppdaterades: 2017-01-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?