Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Integration med mobilen

För de många som nyligen kommit till Sverige är det viktigt att snabbt integrera sig i det nya samhället. Vårt projekt Integration med mobilen riktar sig till det stora antalet arabisktalande nyanlända i Sverige.

Projektet syftar till att utveckla mobila stöd för språkutveckling och interkulturell kommunikation för nyanlända så att de på ett mer individanpassad och tidseffektivt sätt blir integrerade i det svenska samhället.

Målet är även att förbättra den pedagogiska kopplingen för att uppnå den läreffekt som idag saknas i mobila applikationer. Att skapa en mobil plattform anpassad efter målgruppens behov, med samlade verktyg för integration och ett professionellt nätverk, kommer förbättra nyanländas möjligheter att snabbare och på ett mer målinriktat sätt inkluderas i samhället.

Projektet startade den 1 november 2016 och pågår fram till den 31 oktober 2018. Det finansieras av Asyl-, migrations- och integrationsfonden (AMIF).

Läs mer på projektets webbsida (svenska).

Läs mer på projektets webbsida (arabiska).

Kontakt

För mer information vänligen kontakta projektledare Linda Bradley.

Sidansvarig: Peter Larsson|Sidan uppdaterades: 2016-12-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?