Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter i media

 • Black lives matter Sverige: Det pratas för oss och om oss, men inte med oss

  [2020-06-29] Lisen Selander är docent vid Göteborgs universitet och forskar bland annat kring nätaktivism. Så här förklarar hon begreppet. ¿ Nätaktivism är användandet av digitala plattformar för social eller politisk förändring.

 • Vi bygger nya fina grejor på murken grund: Dagens Samhälle

  [2020-06-18] Lär av det som gick bra under coronapandemin ¿ men även av det som gick mindre bra. Och vässa styrningen i den digitala omställningen. Det råder en av forskarna bakom en färsk studie av kommuners och regioners digitala mognad.

 • Offentlig sektor kliver fram digitalt men teknikarvet utmanar: Computer Sweden

  [2020-06-15] Myndigheter och kommuner arbetar målmedvetet med att få en bättre digital förmåga, det slår forskare fast. Men de måste skapa bättre balans mellan initiativ för digital förmåga och de som riktar sig mot det digitala arvet för att bli bättre.

 • Utsedd till Årets tech-tjej: Dagens Nyheter

  [2020-06-12] Tanya Singh tycker egentligen inte att utmärkelsen ¿Årets tech-tjej¿ borde finnas. När hon nu själv tar emot den hoppas hon kunna lyfta andra kvinnor och visa på den mångfald som finns inom branschen. ¿ Företag som inte arbetar aktivt med representation kommer att konkurreras ut, säger hon.

 • IT kan göra just-in-time-samhället mindre sårbart: Sjukhusläkaren

  [2020-06-10] Informationsteknik har en central roll i att skapa och upprätthålla en resilient sjukvård, som kan motstå och återvinna förmågan efter en kris. Hälso- och sjukvårdens organisation på olika nivåer, med tvärsektoriella beroenden och kommersiella krafter, medför dock utmaningar. Det säger IT-forskaren Jonas Landgren.

 • Teknikstrul ett hot när barnbarnen inte hjälper: Expressen

  [2020-06-09] Många äldre riskerar att bli offer för ensamheten när smarta telefoner, surfplattor och datorer står i centrum för våra sociala umgängen. Men Alexandra Weilenmann, som länge forskat om människors mobil- och it-vanor, tror att det nya sättet att umgås kommer gynna vår tekniska utveckling. ¿ Man kan inte bara säga att man vill ha det som det var innan. Jag tror att det här har blivit en knuff framåt.

 • Ingen vinner på att gigarbetare saknar skyddsnät: Altinget

  [2020-06-03] Det finns en skevhet i att gigarbetare förväntas betala skatt samtidigt som de inte omfattas av det sociala skyddsnätet. Det kan innebära att individer underrapporterar sina inkomster och att de tar risker, skriver Claire Ingram Bogusz och Martin Svensson.

 • "Kustbevakningen fortsätter med tillsyn". Replik på debattartikel om farligt gods: SvD

  [2020-05-27] Det är viktigt att känna till att Kustbevakningens uppdrag är både kontroll och tillsyn och brottsbekämpning. Kontroll och tillsyn fortsätter vi med på samma sätt som tidigare, skriver Johan Norrman, Kustbevakningen, i en replik.

 • Misstänkta brott med farligt gods utreds inte: SvD

  [2020-05-22] Efter en dom från Högsta domstolen lägger åklagare ner Kustbevakningens utredningar om brott mot reglerna för säkra transporter av farligt gods till sjöss, skriver forskarna Ann-Sophie Sallander och Urban Nuldén.

 • Nynorsk kan verta meir marginalisert: Khrono

  [2020-05-18] Nynorsk kan verta meir marginalisert: Khrono

Fler nyheter

Sidansvarig: Peter Larsson|Sidan uppdaterades: 2019-10-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?