Ny forskaransvarig och dubbla disputationer avslutade vårterminen

Nyhet: 2018-06-18

anna gander disputationDoktoranderna Fahd Omair Zaffar och Anna Jia Gander disputerade samma vecka vid institutionen för tillämpad IT.

Zaffar försvarade måndag 11 juni avhandlingen The Value of Social Media: What Social Networking Sites Afford Organizations inom ämnet informatik, där professor Charlotte Wiberg, Umeå universitet var opponent.

Gander (bilden) försvarade sin avhandling Understanding in Real-Time Communication: Micro-Feedback and Meaning Repair in Face-to-Face and Video-Mediated Intercultural Interactions
i ämnet kommunikation fredag 15 juni där Sven Strömqvist, Lunds universitet var opponent.

Samma vecka blev det även klart att Johan Lundin, professor i informatik, från och med i sommar tar över rollen som vice-prefekt för forskning och forskarutbildning vid institutionen. Samtidigt kliver universitetslektor Alexander Almér in som chef för avdelningen Kognition och Kommunikation och tar över efter Faramarz Agahi som i sin tur blir programansvarig för kandidatprogrammet i kognitionsvetenskap.