Morgondagens interaktionsdesigners träffades i Göteborg

Nyhet: 2012-04-03

Omkring 120 interaktionsdesignstudenter samlades i Göteborg för att under två dagar träffa kollegor från andra universitet, dela med sig av sitt arbete och sin syn på interaktionsdesign samt för att bygga ett värdefullt nätverk inför framtiden.

Årets SiDER - Scandinavian Student Interaction Design Research Conference - ägde rum på Lindholmen och institutionen för tillämpad IT. Det var den åttonde studentkonferensen och anordnades av studenter och medarbetare vid avdelningen för interaktionsdesign.

Konferensen hölls för första gången 2005 med syfte att erbjuda studenterna i interaktionsdesign att både delta i och bidra till forskning inom en framväxande disciplin. SiDER ger studenterna möjlighet att presentera den forskning de har utfört i olika designprojekt, att dela reflektioner och bygga ett nätverk.

120 deltagare från andra universitet i Sverige samt universitet i Danmark och Nederländerna, och flera representanter från företag deltog i konferensen som hölls i Göteborg för andra gången. Både deltagare och arrangörer var nöjda med arrangemanget.

–Konferensen var mycket framgångsrik. Mellan workshops och de olika presentationerna fick vi chansen att möta flera talanger som kommer att vara morgondagens interaktionsdesigners, säger Amanda Cuello Suñol - en av de studentarrangörerna.

–När det gäller organisationen fick vi positiv feedback från deltagarna. De var nöjda med hur vi ordnat evenemanget så att de fick möjlighet att umgås och lära känna varandra, fortsätter Amanda.

Konferensen innehöll workshops, presentationer, tal, en designtävling och naturligtvis tid för sociala aktiviteter. Temat för årets konferens var Intertwine and play – att fläta samman traditionella tjänster med nya former av media och spel är en central utmaning för framtidens interaktiondesigners.

För mer information om konferensen besök www.sider12.com

Foton: Niels Swinkels http://foto.nielsswinkels.nl/sider12/