Framgångsrik forskare till informatik

Nyhet: 2019-05-13

claire ingramClaire Ingram Bogusz är ny affilierad forskare vid avdelningen för informatik.

Hon har en bakgrund inom juridik, filosofi och ekonomi och disputerade 2018 vid Handelshögskolan i Stockholm med avhandlingen “Crowds, Coins and Communities: Digital Entrepreneuring in Emerging Financial Infrastructures” för vilken hon fick Börje Langefors-priset (2018) samt Peter Högfeldt-priset (2019).

Hösten 2018 erhöll hon även det prestigefyllda Wallanderstipendiet och blev postdoktor vid samma lärosäte. Hennes forskning rör bland annat blockchain, entreprenörskap och plattformsekonomi.

Claire Ingram Bogusz är också knuten till Swedish Center for Digital Innovation, SCDI, samt tankesmedjan Fores.

Foto: John Guthed