Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Forskningsmedel för att bättre förstå kritik och återkoppling

  [2019-10-18] Docent Oskar Lindwall har beviljats 3,6 miljoner kronor från Riksbankens Jubileumsfond för projektet Att ge och ta kritik: Återkopplingens känsliga natur.

 • Sociala medier-användningen äger rum både on- och offline

  [2019-10-15] Sociala medier har förändrat hur människor kommunicerar med varandra men användandet är varken statiskt eller knutet till en specifik plattform. Nya funktioner på plattformarna, förändrade livsvillkor och förmåga att vara både on- och offline samtidigt är några av de omständigheter som påverkar vårt användande. Det visar en ny avhandling vid Göteborgs universitet.

 • Fem frågor till Alan Said - ny vice prefekt för utbildning

  [2019-10-14] Alan Said är universitetslektor i informatik och ny på posten som vice-prefekt för utbidlning på grund- och avancerad nivå.

 • Tre miljoner kronor till forskning om digitaliserad socialtjänst

  [2019-10-11] Professor Agneta Ranerup tilldelas knappt tre miljoner kronor från Forte för projektet Handlingsutrymme i digitaliserad socialtjänst: fallet automatiserat beslutsfattande.

 • Lämna ditt bidrag till SWEG 2020

  [2019-10-10] SWEG 2020 är ett forum för att diskutera aktuella frågor kring e-förvaltning. Konferensen ägnas åt öppna och kreativa diskussioner om e-förvaltningsforskning och dess framtida riktningar. Sista dag för bidrag är 24 november.

 • Möt Aleksandre Asantiani

  [2019-10-10] Aleksandre Asatiani är ny universitetslektor vid avdelningen för informatik. Han är född i Ryssland, uppväxt i Georgien, bodde över tolv år i Finland, två år i England och flyttade nyligen till Sverige. Han talar fyra språk och har äntligen fått sin cykel skeppad till Göteborg från Birmingham så att han kan utforska sin nya stad. Han bor för tillfället i Askim och förbereder sig nu för att lära sig svenska.

 • Utbildningsminister Anna Ekström besökte ULF-projekt om praktiknära forskning i skolan

  [2019-09-26] Utbildningsminister Anna Ekström besökte i tisdags två ULF-projekt om praktiknära forskning i skolan - "Språkdidaktisk samverkan" samt "AI och digital matematik".

 • Ny professor installerad

  [2019-09-16] Alexandra Weilenmann är ny professor i interaktionsdesign vid institutionen för tillämpad IT. Fredagen den 13 september höll hon sin installationsföreläsning Tio tankar om skärmtid.

 • Forskare ska studera misstro mot artificiell intelligens

  [2019-09-12] Samtidigt som förväntningarna är stora på att artificiell intelligens ska bidra till ett bättre samhälle väcker den nya tekniken känslor av misstro hos många. Forskare vid Göteborgs universitet, under ledning av Jonas Ivarsson, ska undersöka hur oro och rädsla för ny teknik kan påverka samhällets utveckling.

 • Välkommen till en halvdag om AI och lärande

  [2019-08-30] Johan Lundin, en av de forskare som fått medel för genomförande av ULF-projekt, bjuder den 28 oktober in lärare och skolledare till en halvdag på tema artificiell intelligens och lärande.

Fler nyheter

Sidansvarig: Peter Larsson|Sidan uppdaterades: 2018-10-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://ait.gu.se/aktuellt/nyheter/?tipFriend=true&tipUrl=http%3A%2F%2Fait.gu.se%2Faktuellt%2Fnyheter%2F%3Fprint%3Dtrue
Utskriftsdatum: 2019-10-18