Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • App för medborgarengagemang i byggprojekt vann innovationstävling

  [2019-01-22] Studenterna Adelina Fernström och Maria Weise vann White Innovation Challenge med sin app Engage4Change. På ett enkelt, informativt och pedagogiskt sätt vill vinnarna råda bot på den förvirring och okunskap som finns kring stadens alla byggprojekt och få medborgarna att informeras och engageras kring vad som byggs.

 • Samarbete på distans behöver underlättas

  [2019-01-16] Med den nya digitala tekniken möts vi mer och mer på distans men också av hållbarhetsaspekter inför arbetsplatser distansmöten för att slippa resa till varandra. Hur kan vi via teknikens hjälp samarbeta bättre fast vi inte ser varandra? Ny forskning ska göra det lättare att koordinera samarbete på en delad teknisk arbetsyta.

 • Professor Jonas Ivarsson om förutsättningarna för ett lyckat AI-arbete

  [2019-01-08] Pedagogikprofessor Jonas Ivarsson hade under hösten 2018 ett AI-samarbete med institutionen för tillämpad IT. Ett tvärvetenskapligt förhållningssätt är en förutsättning för att lyckas med forskning och utbildning inom artificiell intelligens, menar han. - Alla inom GU måste lära sig av varandra och byta erfarenheter. AI handlar inte bara om det rent tekniska, utan även om tillämpningar, samhällsvetenskap, juridik och etik.

 • 13,6 miljoner från VR till nytt forskningsprojekt

  [2018-12-17] Lisen Selander, docent vid institutionen för tillämpad IT, har tillsammans med Mia Liinasson (huvudsökande) och Lena Martinsson vid institutionen för kulturvetenskaper vid Göteborgs universitet beviljats ett forskningsbidrag från Vetenskapsrådet på 13,6 mkr.

 • Framgångsrikt samarbete stärker Ugandas IT-kapacitet

  [2018-12-10] BRIGHT-projektet startade 2016 med målet att förstärka kapaciteten inom IKT i Uganda och skapa förutsättningar för socioekonomisk tillväxt. Ett av projektets huvudsyften är att utbilda tio doktorander, något som är på god väg med doktorandprojekt inom e-hälsa, översättning och industrisamarbete.

 • 3,7 miljoner från Wallenbergstiftelsen till Marisa Ponti

  [2018-12-06] Marisa Ponti har (tillsammans med Wolmet Barendregt och Jacob Sherson) beviljats 3 740 000 kr från Marianne och Marcus Wallensbergs stiftelse för forskningsprojektet "Optimizing human computation using a game with a purpose".

 • In-depth blockchain research at Harvard

  [2018-11-29] Assistant professor Juho Lindman is invited as a visiting scholar to the SCANCOR-Weatherhead Partnership at Harvard University during spring 2019. Juhos time in Boston will be a period for research and writing on his special interest blockchain.

 • Systemvetare finalister i Paysons Young E-business of the Year

  [2018-11-14] Systemvetarstudenterna Marcus Skog, Mingchele Hua, Klas Berggren, Daniel Hallberg och Victor Ljungqvist från kursen eBusiness & eGovernment är i finalen för Payson Young E-business of the Year.

 • Om att bearbeta sorg i sociala medier - Ylva Hård af Segerstad i SvD

  [2018-11-05] - Sociala medier och digitala verktyg gör det möjligt att få stöd på ett sätt som inte var möjligt tidigare, säger Ylva Hård av Segerstad, docent på Institutionen för tillämpad it vid Göteborgs Universitet till Svenska Dagbladet.

 • Frida Magnusdotter Ivarsson forskar om skogsindustrins digitalisering

  [2018-10-23] Ny forskning ska ta reda på vad som händer när skogsindustrin digitaliseras. Läs reportaget om doktorand Frida Magnusdotter Ivarsson i Skog supply.

Fler nyheter

Sidansvarig: Peter Larsson|Sidan uppdaterades: 2018-10-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://ait.gu.se/aktuellt/nyheter/
Utskriftsdatum: 2019-01-22