• 13,6 miljoner från VR till nytt forskningsprojekt

[2018-12-17] Lisen Selander, docent vid institutionen för tillämpad IT, har tillsammans med Mia Liinasson (huvudsökande) och Lena Martinsson vid institutionen för kulturvetenskaper vid Göteborgs universitet beviljats ett forskningsbidrag från Vetenskapsrådet på 13,6 mkr.

• Framgångsrikt samarbete stärker Ugandas IT-kapacitet

[2018-12-10] BRIGHT-projektet startade 2016 med målet att förstärka kapaciteten inom IKT i Uganda och skapa förutsättningar för socioekonomisk tillväxt. Ett av projektets huvudsyften är att utbilda tio doktorander, något som är på god väg med doktorandprojekt inom e-hälsa, översättning och industrisamarbete.

• 3,7 miljoner från Wallenbergstiftelsen till Marisa Ponti

[2018-12-06] Marisa Ponti har (tillsammans med Wolmet Barendregt och Jacob Sherson) beviljats 3 740 000 kr från Marianne och Marcus Wallensbergs stiftelse för forskningsprojektet "Optimizing human computation using a game with a purpose".

• In-depth blockchain research at Harvard

[2018-11-29] Assistant professor Juho Lindman is invited as a visiting scholar to the SCANCOR-Weatherhead Partnership at Harvard University during spring 2019. Juhos time in Boston will be a period for research and writing on his special interest blockchain.

• Systemvetare finalister i Paysons Young E-business of the Year

[2018-11-14] Systemvetarstudenterna Marcus Skog, Mingchele Hua, Klas Berggren, Daniel Hallberg och Victor Ljungqvist från kursen eBusiness & eGovernment är i finalen för Payson Young E-business of the Year.

• Om att bearbeta sorg i sociala medier - Ylva Hård af Segerstad i SvD

[2018-11-05] - Sociala medier och digitala verktyg gör det möjligt att få stöd på ett sätt som inte var möjligt tidigare, säger Ylva Hård av Segerstad, docent på Institutionen för tillämpad it vid Göteborgs Universitet till Svenska Dagbladet.

• Frida Magnusdotter Ivarsson forskar om skogsindustrins digitalisering

[2018-10-23] Ny forskning ska ta reda på vad som händer när skogsindustrin digitaliseras. Läs reportaget om doktorand Frida Magnusdotter Ivarsson i Skog supply.

• Politiker och tjänstemän kluvna till robotar i socialtjänsten

[2018-10-17] Initiativet i Trelleborg att låta robotar besluta om försörjningsstöd upplevs ge snabbare service, ökad fokus på medborgaren och större effektivitet. Samtidigt är det en känslig fråga då den sökande är i en sårbar position och det finns vissa brister i transparens kring vem som tar besluten, visar ny forskning vid Göteborgs universitet.

• Dina Koutsikouri leder digitaliseringsuppdrag för SKL

[2018-10-15] Tillämpad IT med Dina Koutsikouri har skrivit ett avtal med Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), avdelningen för digitalisering, för uppdraget att analysera resultatet av Förändringsledningsprogrammet LEDA för Smartare Välfärd.

• Human values i designundervisning

[2018-10-10] Wolmet Barendregt har presenterat på ett seminarium om Human Values in Design i samband med Shadi Kheirandish disputation (HuValue: a tool to enrich design concepts with human values) vid universitetet i Eindhoven, Nederländerna.