• Forskningsfält: medborgarforskning - intervju med Marisa Ponti

[2018-07-04] Marisa Ponti tar ett sabbatsår för att arbeta på EU-kommissionens Joint Research Center i Ispra, Italien. Forskningsprogrammet heter "Digitranscope: Digital Transformation and Governance of Human Society".

• Från årets Avslutningsceremoni

[2018-06-27] Här finns foton från IT-fakultetens avslutningsceremoni i universitetets aula!

• Ny ledning utsedd för IT-fakulteten

[2018-06-19] Rektor Eva Wiberg har fattat beslut om att utse Dick Stenmark till ny dekan och Miroslaw Staron till ny prodekan för IT-fakulteten.

• Ny forskaransvarig och dubbla disputationer avslutade vårterminen

[2018-06-18] Doktoranderna Fahd Omair Zaffar och Anna Jia Gander disputerade samma vecka vid institutionen för tillämpad IT.

• Många sätt att tolka likes på Instagram beroende på vem du är

[2018-06-14] Att likea ett foto på Instagram betyder inte nödvändigtvis att du gillar bilden du såg. En like kan ha olika betydelse beroende på vem som likear och vem som tolkar liken. Även en utebliven like kan ha stor betydelse visar ny forskning vid Göteborgs universitet.

• Inbjudan till workshop: #AI@GU

[2018-06-12] Det finns ett starkt samhällsbehov av forskning och utbildning kopplat till frågor om artificiell intelligens (AI). Göteborgs universitet vill bidra med sin kunskap, stärka och utveckla detta område. Lärare/forskare och doktorander med intresse för AI välkomnas till en intern workshop kring denna satsning.

• Richard Johansson och Johan Lundin pedagogiska pristagare 2018

[2018-06-05] Richard Johansson och Johan Lundin fick ta emot IT-fakultetens pedagogiska pris under den stora Avslutningsceremonin i universitetets aula.

• Ingenjören som blev informatiker - möt Fredrik Svahn

[2018-05-29] Som nyexaminerad ingenjör i slutet av 1990-talet såg Fredrik Svahn tidigt spänningarna som uppstod i stora projekt när traditionell industritillverkning skulle använda digital mjukvara. Många år senare, och med fyra miljoner från Wallenbergstiftelsen i ryggen, har han startat ett forskningsprojekt där han planerar att kartlägga hur Volvo Cars integrerar mekaniken med modern elektronik.

• IT-humanisten Emma bytte Lindholmen mot Hongkong

[2018-05-23] Den perfekta mixen. Så beskriver Emma Carlsson, 24 år, systemvetarprogrammets inriktning mot både IT, människa och organisation. Efter utbytesstudier i Hongkong jobbar hon nu med sin kandidatuppsats.

• Johan Lundin befordrad till professor

[2018-05-21] Johan Lundin vid institutionen för tillämpad informationsteknologi har blivit befordrad till professor i informatik med inriktning mot lärande. - Det känns jätteroligt, dels personligen givetvis, men det är också ett bevis på att vi har en stabil institutionen där forskare ges tid att utvecklas.