Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Prototyp för digitaliserat ledningsarbete presenteras på IVA:s forskningsdag

  [2019-03-19] Faramarz Agahi har valts ut av IVA, Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin, för att presentera sitt arbete med det smarta uppföljningsverktyget BasedOn. IVA anser att systemprototypen har stor potential för affärsutveckling. ¿ Förhoppningen är att med nya resurser och intresserade företag kunna färdigställa en version för att kunna testa verktyget på riktigt, säger han.

 • Sök höstens kurser och program

  [2019-03-15] Fredag 15 mars öppnar ansökan till höstens kurser och program. Just nu ropar det omgivande samhället efter IT-utbildad personal och för att bemöta framtidens behov behövs personer med olika bakgrund och kompetenser.

 • Expertlista IT-forskare 8 mars

  [2019-03-08] Vi hjälper ofta journalister och andra att hitta forskare som kan kommentera, diskutera och analysera och vi får ofta frågan; Finns det någon kvinna? Därför har vi en lista med forskare. Förutom djup och bred sakkunskap har de också det gemensamt att de är kvinnor.

 • Studentintervju, masterprogrammet Digital Leadership

  [2019-03-05] Intervju med Maria Weise från Neubrandenburg i Tyskland, som läser första året på det nystartade masterprogrammet Digital Leadership. (engelsk text)

 • IT-studenter är högvilt - rapport från mässan Gösta

  [2019-02-26] Teknikutvecklingen har gjort konkurrensen om den digitala kompetensen knivskarp. Dagens industri besökte IT-studenternas arbetsmarknadsdag Gösta i Göteborg för att se hur företagen jagar framtidens talanger.

 • Skogsbranschens digitalisering i fokus på konferens

  [2019-02-14] Vid konferensens Skogens digitalisering kommer ny forskning från Göteborgs universitet presenteras som visar hur digitaliseringen förändrar premisserna för hur skogsbolagen kan göra affärer i framtiden. Följdeffekterna är att tidigare konkurrenter kan ses som potentiella samarbetspartners.

 • Fem frågor till Jessica Nordlander

  [2019-02-12] Fem frågor till Jessica Nordlander, student vid tillämpad IT och CDO vid STS Education samt nominerad till årets innovativa chef 2019.

 • Forskaren förklarar: Därför väger vi emojier på guldvåg

  [2019-02-12] Hur kan det komma sig att vissa av oss tillskriver dessa till synes så simpla uttryck så mycket mening? Varför blir det viktigt för oss att försöka tolka och förstå? Och varför leder det ibland till missförstånd? skriver Beata Jungselius, doktorand i tillämpad IT.

 • Applied IT researchers facilitates Surveillance in the Digital Society workshop at ECIS

  [2019-02-08] Applied IT researcher Marie Eneman will together with fellow colleagues organize a workshop at the ECIS conference in Stockholm in June on the topic of surveillance.

 • Studenter medverkade i Cyber Challenge 2019

  [2019-02-05] Det cyber-säkerhetspolitiska läget i Sverige har snabbt förvärrats. En träffsäker analys av vad som inträffat följt av en snabb hantering är nödvändigt för att krisen inte ska eskalera och samhället fortsätta fungera. Detta var förutsättningarna när studenter från Göteborgs universitet konfronterades med fiktiva men - i allra högsta grad - verklighetstrogna hot vid Försvarshögskolans tävling Cyber Challenge 2019.

Fler nyheter

Sidansvarig: Peter Larsson|Sidan uppdaterades: 2018-10-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?