Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Årets Börje Langeforspris presenteras vid SISA-konferens

  [2019-11-20] Den 21-22 november arrangeras SISAs årskonferens vid institutionen för tillämpad IT där årets mottagare av Börje Langeforspriset presenteras.

 • 40 miljoner kronor till lärarutbildningens digitalisering

  [2019-11-15] Göteborgs universitet har tillsammans med åtta andra svenska lärosäten tilldelats 40 miljoner kronor av Vetenskapsrådet (VR). Pengarna ska gå till att utveckla forskarskolan Upgrade som syftar till att skapa kunskap om digitalisering i relation till lärarutbildningen. - Vi har goda erfarenheter från den pågående forskarskolan Grade med fokus på skolans digitalisering, och har nu lyckats samlat de starkaste forskningsmiljöerna i Sverige kring IT, lärande och lärarutbildning under det nya projektnamnet Upgrade. Det är glädjande att VR återigen tror på vårt arbete, säger Johan Lundin, ordförande för Grade och professor vid institutionen för tillämpad IT.

 • Ylva Hård af Segerstad beviljas VFT-program

  [2019-11-15] Ylva Hård af Segerstad har tillsammans med Maria Olsson (Sahlgrenska universitetssjukhuset) och Stefan Nilsson (Institutionen för vårdvetenskap, Göteborgs universitet) blivit beviljad medel inom programmet Verifiering för tillämpning (VFT) från Forsknings- och innovationskontoret (FIK) för att nyttiggöra resultat av sin forskning om digitala verktyg som stöd för unga vuxna canceröverlevare.

 • Många idéer kring hållbarhet under IT-fakultetens Act! Sustainable-dag

  [2019-11-08] Många intressanta idéer dök upp under Act! Sustainable-veckan. IT-fakulteten och Utbildningsvetenskapliga fakulteten ansvarade för torsdagens programpunkter.

 • Elever med erfarenhet av robotar kritiska till att ha dem i klassrummet

  [2019-11-05] Digitaliseringen och samhällets snabba tekniska utveckling har bidragit till diskussioner och tester av pedagogiska robotar i skolan. Ny forskning från Göteborgs universitet visar att elever med erfarenhet av robotar som läser av och analyserar känslor är mer negativa till dem än elever som inte träffat på dessa robotar tidigare.

 • Oskar Lindwall om sin forskning och intresset för instruktioner

  [2019-10-28] Oskar Lindwall är docent och ny universitetslektor vid avdelningen för lärande, kommunikation och IT. I mitten av 2000-talet arbetade han som adjunkt på institutionen och var med och utvecklade kurserna i lärande, kommunikation och IT. I sin nuvarande forskning intresserar han sig bland annat för hur man bäst instruerar andra att dissekera med hjälp av donerade kroppar. Intresset för instruktioner har också lett till att han snart har renoverat färdigt en Citroen 2CV av 1981 års modell med hjälp av Youtubevideor.

 • IT för minskad mödradödlighet - intervju med doktoranden Hawa Nyende

  [2019-10-21] Hawa Nyende är en av doktoranderna i BRIGHT-projektet - ett SIDA-finansierat samarbete mellan Göteborgs universitet och Chalmers i Sverige, och Mbarara University och Makerere University i Uganda. Hawa Nyende forskar inom e-hälsa, med fokus på användning av IT för att minska mödradödligheten i utvecklingsländer.

 • Forskningsmedel för att bättre förstå kritik och återkoppling

  [2019-10-18] Docent Oskar Lindwall har beviljats 3,6 miljoner kronor från Riksbankens Jubileumsfond för projektet Att ge och ta kritik: Återkopplingens känsliga natur.

 • Sociala medier-användningen äger rum både on- och offline

  [2019-10-15] Sociala medier har förändrat hur människor kommunicerar med varandra men användandet är varken statiskt eller knutet till en specifik plattform. Nya funktioner på plattformarna, förändrade livsvillkor och förmåga att vara både on- och offline samtidigt är några av de omständigheter som påverkar vårt användande. Det visar en ny avhandling vid Göteborgs universitet.

 • Fem frågor till Alan Said - ny vice prefekt för utbildning

  [2019-10-14] Alan Said är universitetslektor i informatik och ny på posten som vice-prefekt för utbidlning på grund- och avancerad nivå.

Fler nyheter

Sidansvarig: Peter Larsson|Sidan uppdaterades: 2018-10-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?