Kalendarium

INSTÄLLT: International Conference on Analyzing and advancing simulations for professional learning (SimPro2020)

Tid: 2020-04-01 kl 09:00

Evenemangstyp: Konferens

The conference brings together practice-oriented research on simulation-based training from three different domains: medicine, maritime navigation, and police education. In their talks, the conference keynotes discuss the theoretical underpinnings of professional learning in simulated environments, putting focus on embodied actions with different artefacts during simulation as well as the importance of language and social interaction for reflecting on simulation in post-simulation debriefings.

Föreläsare: Peter Dieckmann, psychologist and currently head of research at the Copenhagen Academy for Medical Education and Simulation (CAMES). Sissel Eikeland Husebø, professor at Department of Health Studies, University of Stavanger, Norway. Roger Säljö, senior professor of education and educational psychology at Department of Education, Communication and Learning, University of Gothenburg, Sweden.

FRAMFLYTTAT: Kritiskt digitalt textarbete i klassrummet

Tid: 2020-04-03 kl 13:00

Evenemangstyp: Disputation

Lisa Molin disputerar i ämnet tillämpad informationsteknologi med inriktning mot utbildningsvetenskap. Disputationen är flyttad till höstterminen 2020.

Föreläsare: Lisa Molin

INSTÄLLT: Internet Research Ethics 3.0: key assumptions, backgrounds, components, applications

Tid: 2020-04-06 kl 13:00

Evenemangstyp: Seminarium

We start with a philosophical anthropology of human beings as intrinsically ethical and the nature of our diverse ethical judgments.

Föreläsare: Charles Ess, Professor at the Department of Media and Communication, University of Oslo, Norway

INSTÄLLT: Vital media: the affective and temporal dynamics of young cancer patients social media practices

Tid: 2020-04-29 kl 13:00

Evenemangstyp: Seminarium

This talk presents results from a research project investigating young cancer patients general use of social media and their lived experience of the choices and dilemmas involved in using social media in relation to moments of existential crisis.

Föreläsare: Carsten Stage, Associate Professor, School of Communication and Culture, Aarhus University

Artificial Intelligence, Affective Computing and Games: Healthcare, Learning and Adaptive Interaction

Tid: 2020-05-11 kl 09:00

Evenemangstyp: Workshop

The application of games to technology, as manifested in computer (console) based, virtual environments and with physical robots, has provided a fruitful avenue for studying cognitive and emotional phenomena. It has also provided a means for facilitating and understanding about learning processes and clinical deficits within learning and decision making.

Föreläsare: TBA

Save the Date för Act Sustainable 2020

Tid: 2020-11-16 kl 08:00

Evenemangstyp: Aktivitet

Boka 16-20 november i alla dina kalendrar, Chalmers och Göteborgs universitets hållbarhetsvecka kommer tillbaka i höst!

Sida 1 av 1

Sidansvarig: Peter Larsson|Sidan uppdaterades: 2017-05-02