Inbjudan till workshop: #AI@GU

Tid: 2018-08-28 kl 10:00
Plats: HDK, Kristinelundsgatan 6-8 - Baulan (bilbliotek + aula)

Evenemangstyp: Workshop

Det finns ett starkt samhällsbehov av forskning och utbildning kopplat till frågor om artificiell intelligens (AI). Göteborgs universitet vill bidra med sin kunskap, stärka och utveckla detta område. Lärare/forskare och doktorander med intresse för AI välkomnas till en intern workshop kring denna satsning.

Föreläsare: Korta idépresentationer: MARIE DEMKER, forskare, professor i Statsvetenskap, dekan Humanistiska fakulteten: Digitalisering och AI - hur påverkas samhällets förutsättningar att utveckla demokratin? JONAS IVARSSON, professor i pedagogik: Hur påverkar AI och teknisk utveckling mänsklig kommunikation och kunskapsprocesser. NICLAS HAGEN, forskare, koordinator Centrum för digital humaniora: Medborgarforskning, arbetsfördelning människa - maskin och den humanistiska forskningsprocessen.

Introduktion Systemvetenskap

Tid: 2018-08-29 kl 09:00

Evenemangstyp: Föreläsning

Introduktion för studenter som börjar kandidatprogrammet Systemvetenskap: IT, Människa och Organisation.

Introduktion Kognitionsvetenskap

Tid: 2018-08-29 kl 10:00

Evenemangstyp: Föreläsning

Introduktion för studenter som startar Kognitionsvetenskapligt kandidatprogram.

Introduktion Master in Communication

Tid: 2018-09-03 kl 09:00

Evenemangstyp: Föreläsning

Introduktion för studenter som börjar masterprogrammet Master in Communication.

Introduktion Digital Leadership

Tid: 2018-09-03 kl 10:00

Evenemangstyp: Föreläsning

Introduktion för studenter som börjar masterprogrammet Digital Leadership.

Introduktion Lärande Kommunikation och IT

Tid: 2018-09-07 kl 10:00

Evenemangstyp: Föreläsning

Introduktion för nya studenter vid magisterprogrammet Lärande, Kommunikation och IT.

Informationsmöte för nyanlända med flyktingbakgrund

Tid: 2018-09-12 kl 10:00
Plats: Universitetsbyggnaden Vasaparken, Universitetsplatsen 1

Evenemangstyp: Aktivitet

Göteborgs universitet, Chalmers och Arbetsförmedlingen bjuder i samverkan med Integrationscentrum i Göteborg in till ett informationsmöte om universitetsstudier och högre utbildning i Sverige.

Informationsmöte för nyanlända med flyktingbakgrund

Tid: 2018-11-08 kl 10:00
Plats: Universitetsbyggnaden Vasaparken, Universitetsplatsen 1

Evenemangstyp: Aktivitet

Göteborgs universitet, Chalmers och Arbetsförmedlingen bjuder i samverkan med Integrationscentrum i Göteborg till ett informationsmöte om universitetsstudier och högre utbildning i Sverige.

Sida 1 av 1

Sidansvarig: Peter Larsson|Sidan uppdaterades: 2017-05-02