Göteborgs universitets besöksdag: Systemvetenskap

Tid: 2020-03-10 kl 12:50

Evenemangstyp: Öppet hus

Presentation av kandidatprogrammet i Systemvetenskap.

Föreläsare: Tomas Lindroth

Göteborgs universitets besöksdag: Kognitionsvetenskap

Tid: 2020-03-10 kl 14:30

Evenemangstyp: Öppet hus

Presentation av kandidatprogrammet i Kognitionsvetenskap.

Föreläsare: Gustaf Lindblad

AI Ethics: Trust in humans and machines

Tid: 2020-03-17 kl 13:15

Evenemangstyp: Seminarium

Welcome to a seminar under the theme: AI ETHICS at Chalmers, with the speaker Jonas Ivarsson, division of Informatics at the department of Applied Information Technology at the University of Gothenburg.

Föreläsare: Jonas Ivarsson

Konferens 2020: Samverkande visuell forskning

Tid: 2020-03-24 kl 00:00

Evenemangstyp: Konferens

Den 24-26 mars 2020 anordnar GPS400 sin andra internationella konferens. Temat är samverkande visuell forskning och konferensen sker inom ramen för "GPS400: Centrum för samverkande visuell forskning", ett sexårigt fakultetsövergripande forskningscentrum som rektor inrättade i april 2019. Hela konferensen genomförs i panelform utifrån följande preliminära upplägg.

International Conference on Analyzing and advancing simulations for professional learning (SimPro2020)

Tid: 2020-04-01 kl 09:00

Evenemangstyp: Konferens

The conference brings together practice-oriented research on simulation-based training from three different domains: medicine, maritime navigation, and police education. In their talks, the conference keynotes discuss the theoretical underpinnings of professional learning in simulated environments, putting focus on embodied actions with different artefacts during simulation as well as the importance of language and social interaction for reflecting on simulation in post-simulation debriefings.

Föreläsare: Peter Dieckmann, psychologist and currently head of research at the Copenhagen Academy for Medical Education and Simulation (CAMES). Sissel Eikeland Husebø, professor at Department of Health Studies, University of Stavanger, Norway. Roger Säljö, senior professor of education and educational psychology at Department of Education, Communication and Learning, University of Gothenburg, Sweden.

Kritiskt digitalt textarbete i klassrummet

Tid: 2020-04-03 kl 13:00

Evenemangstyp: Disputation

Lisa Molin disputerar i ämnet tillämpad informationsteknologi med inriktning mot utbildningsvetenskap.

Föreläsare: Lisa Molin

Artificial Intelligence, Affective Computing and Games: Healthcare, Learning and Adaptive Interaction

Tid: 2020-05-11 kl 09:00

Evenemangstyp: Workshop

The application of games to technology, as manifested in computer (console) based, virtual environments and with physical robots, has provided a fruitful avenue for studying cognitive and emotional phenomena. It has also provided a means for facilitating and understanding about learning processes and clinical deficits within learning and decision making.

Föreläsare: TBA

Sida 1 av 1