Nyheter

• Kognitionsvetenskapligt program bland de mest eftertraktade vid Göteborgs universitet

[2020-07-10] Göteborgs universitet har haft mer än 20 procents ökning av antalet ansökningar inför 2020 jämfört med hösten 2019. Kognitionsvetenskapligt program är i år bland de tio utbildningar vid universitetet som har högst söktryck i förhållande till antalet platser.

• Nytt stipendium till avgiftsstudenter inför höstterminen

[2020-07-02] Göteborgs universitet erbjuder nu möjlighet till ett nytt stipendium "The Covid-19 Financial Aid Scholarship" för avgiftsskyldiga studenter som studerat på GU under 2019/2020 och som registrerar sig för studier i höst. Detta beslutade rektor den 11 juni.

• Systemvetarstudenten Tanya Singh är Årets tech-tjej 2020

[2020-06-12] Systemvetarstudenten Tanya Singh är Årets tech-tjej 2020. Hon korades till vinnare när utmärkelsen delades ut för 18:e året i rad den 11 juni. Tävlingens syfte är att lyfta kvinnliga förebilder inom tech-branschen för att inspirera fler att studera ämnen inom teknik och IT.

• Tydlig kommunikation i operationssalar leder till ökad patientsäkerhet

[2020-06-09] Tydlig kommunikation är avgörande för samordningen i en operationssal och för att förebygga fel under pågående operation. Ny forskning från Göteborgs universitet som har undersökt lagarbetet i svenska operationssalar visar att fler sociala aspekter i kommunikationen kan främja patientsäkerheten.

• Undervisning både digitalt och på campus till hösten

[2020-06-05] Trots att regeringen dragit tillbaka rekommendationen om distansundervisning kommer återgången till campus att vara begränsad till hösten. Detta eftersom andra rekommendationer för att bidra till minskad smittspridning av covid-19 fortfarande gäller.