• Sociala medier-användningen äger rum både on- och offline

[2019-10-15] Sociala medier har förändrat hur människor kommunicerar med varandra men användandet är varken statiskt eller knutet till en specifik plattform. Nya funktioner på plattformarna, förändrade livsvillkor och förmåga att vara både on- och offline samtidigt är några av de omständigheter som påverkar vårt användande. Det visar en ny avhandling vid Göteborgs universitet.

• Fem frågor till Alan Said - ny vice prefekt för utbildning

[2019-10-14] Alan Said är universitetslektor i informatik och ny på posten som vice-prefekt för utbidlning på grund- och avancerad nivå.

• Tre miljoner kronor till forskning om digitaliserad socialtjänst

[2019-10-11] Professor Agneta Ranerup tilldelas knappt tre miljoner kronor från Forte för projektet Handlingsutrymme i digitaliserad socialtjänst: fallet automatiserat beslutsfattande.

• Lämna ditt bidrag till SWEG 2020

[2019-10-10] SWEG 2020 är ett forum för att diskutera aktuella frågor kring e-förvaltning. Konferensen ägnas åt öppna och kreativa diskussioner om e-förvaltningsforskning och dess framtida riktningar. Sista dag för bidrag är 24 november.

• Möt Aleksandre Asantiani

[2019-10-10] Aleksandre Asatiani är ny universitetslektor vid avdelningen för informatik. Han är född i Ryssland, uppväxt i Georgien, bodde över tolv år i Finland, två år i England och flyttade nyligen till Sverige. Han talar fyra språk och har äntligen fått sin cykel skeppad till Göteborg från Birmingham så att han kan utforska sin nya stad. Han bor för tillfället i Askim och förbereder sig nu för att lära sig svenska.