• App för medborgarengagemang i byggprojekt vann innovationstävling

[2019-01-22] Studenterna Adelina Fernström och Maria Weise vann White Innovation Challenge med sin app Engage4Change. På ett enkelt, informativt och pedagogiskt sätt vill vinnarna råda bot på den förvirring och okunskap som finns kring stadens alla byggprojekt och få medborgarna att informeras och engageras kring vad som byggs.

• Samarbete på distans behöver underlättas

[2019-01-16] Med den nya digitala tekniken möts vi mer och mer på distans men också av hållbarhetsaspekter inför arbetsplatser distansmöten för att slippa resa till varandra. Hur kan vi via teknikens hjälp samarbeta bättre fast vi inte ser varandra? Ny forskning ska göra det lättare att koordinera samarbete på en delad teknisk arbetsyta.

• Professor Jonas Ivarsson om förutsättningarna för ett lyckat AI-arbete

[2019-01-08] Pedagogikprofessor Jonas Ivarsson hade under hösten 2018 ett AI-samarbete med institutionen för tillämpad IT. Ett tvärvetenskapligt förhållningssätt är en förutsättning för att lyckas med forskning och utbildning inom artificiell intelligens, menar han. - Alla inom GU måste lära sig av varandra och byta erfarenheter. AI handlar inte bara om det rent tekniska, utan även om tillämpningar, samhällsvetenskap, juridik och etik.

• 13,6 miljoner från VR till nytt forskningsprojekt

[2018-12-17] Lisen Selander, docent vid institutionen för tillämpad IT, har tillsammans med Mia Liinasson (huvudsökande) och Lena Martinsson vid institutionen för kulturvetenskaper vid Göteborgs universitet beviljats ett forskningsbidrag från Vetenskapsrådet på 13,6 mkr.

• Framgångsrikt samarbete stärker Ugandas IT-kapacitet

[2018-12-10] BRIGHT-projektet startade 2016 med målet att förstärka kapaciteten inom IKT i Uganda och skapa förutsättningar för socioekonomisk tillväxt. Ett av projektets huvudsyften är att utbilda tio doktorander, något som är på god väg med doktorandprojekt inom e-hälsa, översättning och industrisamarbete.