• 13,6 miljoner från VR till nytt forskningsprojekt

[2018-12-17] Lisen Selander, docent vid institutionen för tillämpad IT, har tillsammans med Mia Liinasson (huvudsökande) och Lena Martinsson vid institutionen för kulturvetenskaper vid Göteborgs universitet beviljats ett forskningsbidrag från Vetenskapsrådet på 13,6 mkr.

• Framgångsrikt samarbete stärker Ugandas IT-kapacitet

[2018-12-10] BRIGHT-projektet startade 2016 med målet att förstärka kapaciteten inom IKT i Uganda och skapa förutsättningar för socioekonomisk tillväxt. Ett av projektets huvudsyften är att utbilda tio doktorander, något som är på god väg med doktorandprojekt inom e-hälsa, översättning och industrisamarbete.

• 3,7 miljoner från Wallenbergstiftelsen till Marisa Ponti

[2018-12-06] Marisa Ponti har (tillsammans med Wolmet Barendregt och Jacob Sherson) beviljats 3 740 000 kr från Marianne och Marcus Wallensbergs stiftelse för forskningsprojektet "Optimizing human computation using a game with a purpose".

• In-depth blockchain research at Harvard

[2018-11-29] Assistant professor Juho Lindman is invited as a visiting scholar to the SCANCOR-Weatherhead Partnership at Harvard University during spring 2019. Juhos time in Boston will be a period for research and writing on his special interest blockchain.

• Systemvetare finalister i Paysons Young E-business of the Year

[2018-11-14] Systemvetarstudenterna Marcus Skog, Mingchele Hua, Klas Berggren, Daniel Hallberg och Victor Ljungqvist från kursen eBusiness & eGovernment är i finalen för Payson Young E-business of the Year.