Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Jobba hos oss!

Institutionen för tillämpad informationsteknologi har under en längre tid befunnit sig i en kraftig utvecklingsfas och expanderat; vi har ökat personalstyrkan och fått fler avdelningar. Expansionen är dock inte över – vi söker fortfarande olika personer som vill arbeta med forskning, utbildning och verksamhetsstöd. 

 

För tillfället har vi inga lediga anställningar.

Proprefekt Marie Eneman om att jobba på tillämpad IT

Hur skulle du beskriva forskningsmiljön vid tillämpad IT?
Jag upplever den som samhällsangelägen, kreativ och lustfylld. De finns en oerhörd kraft och relevans i det vi forskar om. Digitalisering påverkar alla delar i samhället och där spelar vi en central roll med vår kunskap. Vi har både spetskompetens med forskare som publicerar i tidskrifter på högsta nivå, samtidigt som vi både uppmuntrar en bredd på så sätt att vi tillåts eftersträva olika mål med vår egen forskning.

Vad ser du gärna att kommande medarbetare bidrar me
marie enenmand?
Att man tar plats i undervisning och i forskargrupper, bidrar med egna erfarenheter och perspektiv för att på så sätt berika vår verksamhet och hjälpa oss tänka i nya banor. Vi i ledningen vill gärna framhålla att vi tror på det kollektiva arbetet och att vi blir starkare tillsammans.

Varför ska man söka lediga tjänster hos oss tycker du?

Helt enkelt för att det finns så många möjligheter för vår personal. Institutionen har en mängd intressanta och spännande tvärvetenskapliga samarbeten inom forskning och utbildning, vi är en del av Göteborgs universitet, ett av Sveriges största lärosäten, och vi arbetar med en av de mest kritiska frågorna i vår tid; digitaliseringen, som skär genom alla delar av vårt samhälle.

Vad kan man som kommande medarbetare förvänta sig när man kommer till tillämpad IT?
En trevlig och inkluderande arbetsplats där vi har stort fokus på arbetsmiljö, för oss är det viktigt att alla medarbetare mår bra, och att det finns en balans mellan att vara högpresterande på jobbet och livet i stort. Sen kommer man givetvis att ingå i en mängd stimulerande sammanhang inom både utbildning och forskning.

Hur kan institutionen förbättras i avseende på forskning och utbildning?
Dels kommer vi behöva förnya utbildningsutbudet, dels arbeta mer med internationalisering samt vara mer aktiva kring att attrahera externa medel.

Hur skulle du vilja att institutionen utvecklades de närmaste fem åren?
Vi är just nu i en expansiv fas med många nyanställningar. Jag hoppas på en sjudande aktivitet inom och mellan de olika avdelningarna på institutionen samt att vi fortsätter utveckla fler spännande samarbeten med andra aktörer i samhället, samtidigt som vi håller en takt som inte tummar på kvaliteten.

Om institutionen

Vi bedriver kritisk och tillämpningsnära forskning av högsta kvalitet med stor relevans för det omgivande samhället. Institutionens forskare finns mitt i debatten och bidrar till att förklara och problematisera IT- och samhällsrelaterade utmaningar knutna till samhällets digitalisering.

Hos oss utvecklas individens kunskap och förmåga att analysera, förstå och hantera olika aspekter av IT likväl som samspelet mellan människan och tekniken inom områden som exempelvis digital innovation, blockchain, IT och skolan, sociala medier, e-Hälsa, krisberedskap, kognition, kommunikation, Internet of Things och digital förvaltning.

Institutionen är placerad i det kunskapsintensiva klustret på Lindholmen där verksamheten har ett väl utvecklat samarbete med såväl näringsliv och offentlig sektor som det civila samhället.

Sidansvarig: Peter Larsson|Sidan uppdaterades: 2020-02-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?