Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildning för yrkesverksamma

En unik möjlighet för dig som arbetar med strategiska utvecklingsfrågor att parallellt med kvalificerad yrkesverksamhet studera på avancerad nivå - avgiftsfritt!

IT-management är en av de mest kritiska ledningsuppgifterna i dagens organisationer. I en alltmer dynamisk omvärld och med snabb IT-utveckling ökar kraven på förändring och strategiskt agerande. Här får du som kursdeltagare ta med dig en komplex utmaning från din verksamhet som under kursen studeras och bearbetas, och på så vis skapas direkt nytta tillbaka till den egna organisationen. Samtidigt utvecklar du din kunskap och ditt nätverk inför framtiden genom de andra deltagarna och deras värdefulla erfarenheter.
Vid ansökan måste 1) gymnasiebetyg bifogas samt 2) din yrkeserfarenhet styrkas med tjänstgöringsintyg där tjänstens/-ernas omfattning och innehåll tydligt framgår.

Kurserna riktar sig till dig som har minst sju års yrkeserfarenhet inom IT-utveckling och/eller verksamhetsutveckling. Det kan till exempel vara att du arbetat som verksamhetsutvecklare, strategiutvecklare, IT-ansvarig, IT-konsult, projektledare, projektkoordinator eller ingenjör. Erfarenheten kan omfatta ledningsuppgifter, strategiska uppgifter och övergripande designuppgifter eller liknande. 

IT Management fristående kurser

IT Management fristående kurser riktar sig till dig som arbetar med strategiska frågor rörande affärs- och IT-utveckling. De syftar till att utveckla kunskap och förmåga att utforma värdeskapande strukturer, att värdera effekter, att organisera resurser, att tolka framtiden, att hitta gemensamma målbilder, att göra strategiska vägval och att leda förändring.

Följande kurser finns i det ordinarie utbildningsutbudet:

Höstterminen 2016

• IT-infrastruktur, 15 hp
• Innovation Strategy and the Digital Economy, 15 hp
• Innovation and Entrepreneurship in the Digital Society, 15 hp

Vårterminen 2017
• Arkitekturdesign, 15 hp

Samtliga kurser söks via www.antagning.se och är kostnadsfria. Man studerar tillsammans med dem som läser masterprogrammet i IT Management. Kurserna läses på Campus Lindholmen. Kurserna ges på svenska och engelska, och kurslitteratur på båda språken förekommer.

Kurserna riktar sig sig till dig som har minst sju års yrkeserfarenhet inom IT-utveckling och/eller verksamhetsutveckling. Det kan till exempel vara att du arbetat som verksamhetsutvecklare, strategiutvecklare, IT-ansvarig, IT-konsult, projektledare, projektkoordinator eller ingenjör. Erfarenheten kan omfatta ledningsuppgifter, strategiska uppgifter och övergripande designuppgifter eller liknande.

Övrigt

Samtliga kurser samläses med studenter på masterprogrammet IT Management. Mer information om masterutbildningen i  IT Management

Arkitekturdesign

Kontaktuppgifter

Ansvarig:
Kalevi Pessi
E-post: kalevi.pessi@ait.gu.se
Tel: 070-698 9448

Studievägledare:
E-post: studievagledning@ait.gu.se
Tel: 031-786 5964

Student och yrkesverksam

"Vi lever i en föränderlig värld där det är viktigt att hela tiden lära nytt. Kursen ger dessutom en möjlighet att utbyta erfarenheter med andra yrkes-verksamma inom samma område. Jag ska även medge att det är ett sätt att utveckla sitt nätverk och få kontakt med potentiella kunder."

Rikard Uddström, managementkonsult på Acando svarar på frågan om varför han började studera igen

Läs hela intervjun med Rikard Uddström som Acando gjorde på IT-fakultetens webb.

Sidansvarig: Peter Larsson|Sidan uppdaterades: 2016-11-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?