Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildning på forskarnivå

Institutionens utbildning på forskarnivå är inriktad mot samhällets digitalisering. Utbildningen är mångfacetterad och omfattar olika aspekter av användning av informationsteknologi, i olika sammanhang på såväl individuell, organisatorisk som samhällelig nivå. Doktoranderna förväntas bidra till utveckling av teorier och begrepp för att beskriva, förstå och utveckla användning av informationsteknologi, samt till design av innovativa applikationer inom olika områden.

Utbildningen på forskarnivå sker delvis i samarbete med forskarskolor vid Göteborgs universitet (forskarskolan CUL, Centrum för utbildningsvetenskap och lärarforskning) och Chalmers tekniska högskola (forskarskolan MTD, Människa-Teknik-Design). Samarbete sker också med högskolor i regionen (Högskolan i Borås, Högskolan i Halmstad, och Högskolan Väst).

Länk till forskarskolan CUL vid Göteborgs universitet: http://cul.gu.se/CUL+forskarskola
Länk till forskarskolan MTD vid Chalmers: http://www.chalmers.se/sv/forskning/forskarutbildning/forskarskolor/Sidor/manniska-teknik-design.aspx

Våra ämnesområden: 

  • Informatik
  • Ingenjörsutbildningsvetenskap
  • Interaktionsdesign
  • Kognitionsvetenskap
  • Människa-datorinteraktion
  • Människa-teknik-design
  • Tillämpad informationsteknologi med inriktning mot utbildningsvetenskap


På dessa sidor följer en sammanställning av information som syftar till att ge en överblick över vad det innebär att doktorera, vad som förväntas av dig som doktorand, och vilka roller handledare och examinatorer har.

Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvariga personer, se kontaktuppgifter i högerkolumnen.

Kontaktinformation

Vice-prefekt med ansvar för forskning och forskarutbildning
Jan Ljungberg
Tel: 070-627 9454
E-post: jan.ljungberg@ait.gu.se

Studierektor för forskarutbildningen
Pär Meiling
Tel: 031-786 2746
E-post: par.meiling@ait.gu.se

 

Sidansvarig: Peter Larsson|Sidan uppdaterades: 2016-05-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?