Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hållbar utveckling och miljö

Både Chalmers och Göteborgs universitet arbetar aktivt med miljö- och hållbarhetsfrågor. Båda lärosätena är miljöcertifierade enligt ISO 14001 GU även EMAS. Tillämpad IT är en integrerad institution som finns på båda lärosätena, nedan finns länkar till institutionens och lärosätenas hållbarhets- och miljöarbete.

Institutionen för tillämpad IT

Vi har identifierat forskning, samverkan, utbildning samt resor och transporter som våra betydande miljöaspekter. Utifrån dessa har vi valt att arbeta med följande miljö- och hållbarhetsmål:

1. Forskning
Synliggöra och integrera hållbar utveckling i forskningsprojekten. Redovisa de forskningsprojekt som kopplar till hållbar utveckling.

2. Samverkan
Kommunicera tillämpad IT:s arbete för det hållbara IT-samhället på ett lättillgängligt sätt genom att använda webben, media samt att bjuda in studenter till medverkan i miljösatsningar och deltagande i aktiviteter.

3. Utbildning
Öka studenternas möjligheter att välja kurser inom hållbar utveckling genom att synliggöra kurser med miljö och hållbar utveckling. Genomförs genom att inventera och bedöma kursernas märkning för hållbar utveckling.

4. Resor och transporter
Minskad miljöbelastning från tjänsteresor genom att utbilda anställda i att använda video‐ och webbkonferens

Institutionens handlingsplan, miljöutredning

Chalmers

Hållbarhetspolicy
Hållbarhetsmål - detaljer
Resepolicy

Göteborgs universitet

Miljöpolicy
Handlingsplan
Miljöhandbok
Resepolicy

Sidansvarig: Michael Morin|Sidan uppdaterades: 2015-10-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?