Webbkarta

Historik

Institutionen för tillämpad IT är en ganska ny institution och har under framförallt 2009 och 2010 genomgått en omfattande förändring och utveckling.

Institutionen är del av både IT-fakulteten vid Göteborgs universitet och del av Chalmers tekniska högskola. Institutionen har utvecklats från att tidigare ha varit i union med IT-universitetet vars syftet var att bygga en stark akademisk institution genom att samla större delen av den IT-relaterade forskningen och utbildningen i Göteborgsområdet under en organisation. Under flera år flyttade ett stort antal forskargrupper, avdelningar, underavdelningar och individuella forskare från andra delar av lärosätena in till IT-universitetet och blev på så sätt en del av en växande multi- och tvärdisciplinär akademisk miljö.

Från 2001 till slutet av 2008 var institutionen helt införlivad med IT-universitetet och liknande inte en vanlig institution med konventionell struktur - roller, funktioner och ansvar var interimistiska. En strategisk och målorienterad process initierades i januari 2009 och har sedan dess karaktäriserat institutionen som befinner sig i en process av organisering och strukturering.

Sidansvarig: Peter Larsson|Sidan uppdaterades: 2012-05-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vad är kakor?