Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Elof Dimenäs

Arbetsbeskrivning

Vid institutionen för tillämpad IT är Elofs arbete främst inriktat på att etablera Medicinsk informatik i Västra Götalandsregionen. Förutom att stärka institutionen inom ett område som får allt större betydelse för sjukvården kommer det också att bidra till ökade möjligheter för den enskilda patienten, samt också innebära nya förutsättningar för regionens forskande industri inom hälso- och sjukvården.

Bakgrund

Elof Dimenäs har sedan 2004 ett förordnande som adjungerad professor i Medicinsk informatik vid institutionen för tillämpad IT i Göteborg. Han har över 30 års erfarenhet av klinisk forskning/utveckling av nya läkemedel vid dåvarande Hässle numera AstraZeneca i Mölndal. Elof disputerade 1990 i medicinsk vetenskap vid Göteborgs universitet på avhandlingen. Aspects of quality of life in hypertension: Methods for evaluation.

Efter disputationen tog han över ansvaret för den kliniska enhetens kliniska informationshantering. I denna roll fortsatte kontakten med universitetet och han deltog bl.a. i planeringen och bildandet av Viktoriainstitutet. Inom AstraZeneca har han idag en tjänst inom den kliniska forskningsenheten med ansvar för dess kliniska informationsstrategi.

Elof Dimenäs

Kontaktinformation

Elof Dimenäs

Institutionen för tillämpad IT, Avdelningen för informatik, 412 96 Göteborg

Besöksadress:
Forskningsgången 6

Fax:
031-772 4899

Sidansvarig: Peter Larsson|Sidan uppdaterades: 2010-01-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?