Webbkarta

Interaktionsdesign

Läs mer om de olika forskargrupperna på avdelningens webbsida [länk].

Interaktionsdesign handlar om samspelet mellan människor och produkter i vilka informationsteknologi är en central komponent. 

Oavsett användningsområde är ett designperspektiv på samspelet mellan människa och teknik centralt. Detta gör interaktionsdesign till ett allt viktigare område i applikations- och systemutveckling, samt i industri- och produktdesign.

Vid avdelningen finns följande större forskningsområden:

Forskargruppen Mobile Touch utforskar nya sätt att interagera med digitalt innehåll på mobila enheter bland annat genom design av applikationer för smarta telefoner och plattor. 

T2i-lab studerar materiella användargränssnitt (TUIs) som gör det möjligt för användare att interagera med datorer genom bekanta materiella objekt med strävan att utveckla och utvärdera gränssnitt som berikar människans syn, beröring och hörsel, samtidigt. 

Forskargruppen Interaction Design and Children (IDAC) studerar och genomför användarcentrerad design där barnen, deras föräldrar, familjer, lärare och vårdgivare kan medverka som aktiva deltagare i designprocesser.

Forskningsområdet Gameplay design är studier av hur regler och mekanik i spel påverkar spelarnas interaktion i fokus. Syftet är både att bidra till förståelsen av hur människor spelar spel och hur man kan designa spel för att främja särskilda spelupplevelser.

Interaction Design in Vehicles ligger fokus på hur digitala gränssnitt i fordon kan utvecklas för säkrare och bättre användarupplevelser. 

Visualisering och Digital gestaltning studerar hur den digitala visuella kulturen skapas och tolkas.

Utöver ovan områden återfinns också forskning kring:

  • HCI and Sustainability
  • Design of crisis response
  • Augmented reality and Digital worlds

 

Läs mer på avdelningens webbsida.

 

 

Sidansvarig: Peter Larsson|Sidan uppdaterades: 2012-06-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vad är kakor?