Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Informationsdokument

Kandidatinslaget har genomförts sedan 2007 och de utvärderingar vi tagit del av visar tydligt att handledningstillfällena uppskattas mycket och de uppfattas som meningsfulla och viktiga. Också föreläsningarna uppskattas även om de inte är fullt så välbesökta, vilket vi tror har främst två anledningar: att de uppfattas ligga ”fel” i tiden för vissa grupper, och inte alla i gruppen väljer att gå. Därför har vi valt att behålla emfasen på handledning och vi har korrigerat föreläsningarnas schemaläggning och inriktning något.

Inga markanta skillnader görs dock i innehållet i föreläsningsserien vilket innebär likt tidigare år att det faller ett stort ansvar på PA/kursansvariga att informera om och förankra inslaget samt på ämneshandledare att arbeta med det kritiska läsandet. Liksom tidigare år innebär även omfördelningen av resurser att inslaget blir skört rent bemanningstekniskt då det är väldigt många handledningstillfällen som ska genomföras. Därför finns ringa eller inga resurser att skapa urtima handledningstillfällen om man missat att boka i tid eller om man bokar för sent för att kunna utnyttja de tider som finns tillgängliga.


Inslagens utformning

Kandidatarbetsstudenter kommer erbjudas stöd i två former under vårterminen: en föreläsningsserie á 5 föreläsningar samt 3 handledningstillfällen (gärna tillsammans med sin handledare) hos Avdelningen för fackspråk och kommunikation. Varje föreläsning ges vid två tillfällen. 

Liksom tidigare år är det viktigt att påpeka att den stora mängden handledningstillfällen kommer att få till följd att projektgrupper inte kan erbjudas ersättningstillfällen sent i processen när alla ”lämpliga tider” redan blivit bokade. Dvs. Fackspråk erbjuder samtliga grupper handledningstillfällen men väntar man för länge med sin bokning finns det inga möjligheter för oss att flytta icke utnyttjade tillfällen framåt i tiden och därigenom erbjuda ’fler’ tillfällen senare i processen.

 

Pedagogiska och administrativa förutsättningar (pdf)Närvarokontroll och närvarorapport

 

 

Sidansvarig: Peter Larsson|Sidan uppdaterades: 2014-04-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?