Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Handledningstillfälle 3: Inför muntlig presentation och opposition

Ges fr.o.m. läsvecka 5 t.o.m. läsvecka 8

Detta handledningstillfälle erbjuder råd och stöd för arbetet med att förbereda projektets muntliga presentation samt opposition.

I likhet med handledningstillfälle 2 bokas detta tillfälle enbart av den egna gruppen. Till skillnad från de tidigare tillfällena kan det däremot finnas större variation i hur ni bäst vill utnyttja tillfället. Syftet med handledningstillfälle 3 är att tillhandahålla ytterligare ett tillfälle för att diskutera speciella frågor eller problem i arbetet med att slutföra kandidatprojektet. Det finns alltså möjlighet att fortsätta diskutera textens utformning med utgångspunkt i specifika frågor men framför allt är handledning 3 tänkt att vara ett tillfälle för att förbereda den muntliga presentationen av ert projekt och opposition. Tillfället är 30 minuter långt.

Behoven inför handledningstillfälle 3 kan variera en hel del mellan grupperna och det är helt avgörande att du och din grupp vet vad ni vill få hjälp med. Formulera era frågor och problem så detaljerat som möjligt så att handledarna på Fackspråk kan förbereda handledningstillfället. Ni kan naturligtvis använda de utgångspunkter som angavs inför handledningstillfälle 1 även inför det här handledningstillfället. Utnyttja även instruktionerna här i högermarginalen för era förberedelser. Vidare kan ni även använda er av de anvisningar som finns i riktlinjerna på den centrala kandidatsidan. På samma sätt kan också bedömningskriterierna användas för att skapa idéer till viktiga och produktiva frågor. Liksom tidigare är gruppernas projekthandledare välkomna även till handledningstillfälle 3.

Bokningen av handledningstillfälle 3 är enkel att genomföra och omfattar alltså endast en grupp. På samma sätt som för handledningstillfälle 2 måste gruppen ställa en fråga eller beskriva ett problem innan bokningen kan slutföras. Det finns därför en ruta att fylla för att skicka med frågor. Observera att bokningsrutinen kräver att frågor ställs för att bokningen ska genomföras.

 

Instruktioner för individuell ersättningsuppgift för missat tillfälle

Närvarokontroll och närvarorapport

BOKA FÖRELÄSNING/ HANDLEDNING

Länk till bokningssystemetHitta till handledningen

Förberedelser för att utnyttja tillfället väl

För fokus på den muntliga presentationen - var och en av er skriver ner:

  • Era slutsatser - vad har ni kommit fram till
  • Vilka delar av studien som måste behandlas för att styrka dessa slutsatser
  • Vilka frågor opponenterna kommer att ställa
  • Vad ni själva visste och förstod innan projektet och hur era slutsatser kan göras begripliga utifrån den (begränsade) förståelsen
  • Vilken visualisering från studien ni vill använda och hur den ska modifieras för att vara effektiv i muntlig presentation

För fokus på opposition kan man tänka sig att träna på sin egen rapport om man inte fått den andra gruppens rapport än.

Var och en i gruppen förbereder följande frågor:

  • Vilka frågor man kan tänkas ha om syfte och mål
  • Vilka förtydliganden som kommer att krävas vad avser metod och analys
  • Vilka resultat som kan uppfattas som tveksamma och som därför kräver ytterligare stödargumentation
  • Vad ni själva visste och förstod innan projektet och hur era slutsatser kan göras begripliga utifrån den (begränsade) förståelsen
  • Hur eventuella brister i rapporten kan påvisas men leda fram till en intressant diskussion
Sidansvarig: Peter Larsson|Sidan uppdaterades: 2017-01-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?