Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kurser

Det moderna informationssamhället ställer stora krav på förmågan att kommunicera i så väl skrift som tal.

För de flesta yrkesverksamma i ledande roller har det blivit viktigare än någonsin att kunna föra fram sitt budskap på ett tydligt sätt och att kunna anpassa innehåll och framförande till olika målgrupper. Inom de flesta yrkesgrupper är språket det viktigaste arbetsredskapet.

Avdelningen för fackspråk och kommunikation erbjuder kurser för både BSc, MSc och civilingenjörsutbildningarna över hela Chalmers. Kursomfånget sträcker sig från grundkurser till mer avancerade integrerade kurser.

Välj någon av nedanstående länkar för att få ytterligare information om våra kurser. Kontakta ditt Studentcentrum för information gällande registrering. Mera information om kursval.

Dessa kurser är öppna för alla studenter oavsett utbildningsprogram:

Några av våra kurser är öppna för samtliga studenter på Chalmers. Notera att du behöver känna till eller kunna uppskatta din språkfärdighetsnivå för att kunna avgöra vilken kurs som är lämplig. Chalmers erbjuder två sätt för studenter att ange sin språkfärdighetsnivå. Du kan till att börja med ange din nivå enligt CEFR-matrisen. Ett andra sätt är att göra ett diagnostisk test och ange ditt resultat. För att göra testet behöver du logga in i systemet med ditt CID och starta testet på ingångssidan.

FSP055 - Engelska
FSP046 - Engelska för ingenjörsstudenter
LSP505 (tidigare LSP504) - Teknisk kommunikation och akademiskt skrivande för masterstudenter
CIU285 (tidigare FSP065) - Avancerad teknisk och vetenskaplig kommunikation
FSP071 (tidigare FSP070) - Handleda och leda teknisk kommunikation: att förbättra kollegors kommunikationsförmåga
LSP530 - Skönlitteratur på engelska för ingenjörer

Den största delen av våra kurser är knutna till de olika utbildningsprogrammen:

På de flesta utbildningsprogram är vi delaktiga i arbetet kring kandidatuppsatsen och erbjuder föreläsningar, seminarier och handledning:
Kandidatarbete

Vi har även utbildning i akademiskt skrivande för doktorander:
Academic writing

Som en resurs för lärare som skall undervisa på mastersprogrammen eller undervisar på engelska av andra anledningar erbjuder vi ett särskilt anpassad paket av kurser: Teaching in English

Vi har ett webbaserat grammatikprogram, EngOnline, utvecklat för våra studenter. För att nå det behöver man logga på Learning Portal med CID:
EngOnline

 

Chalmers Writing Centre

Resurs för alla som vill utveckla sin kommunikationsteknik, bl.a. i skrivprocessen.

Länk till CWC

Sidansvarig: Peter Larsson|Sidan uppdaterades: 2016-08-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?