• Ny trend: Dokumentera familjelivet med hjälp av ett proffs (SVT nyheter)

[2017-11-16] "Trenden i sociala medier att visa upp ett tillrättalagt och perfekt liv är på väg bort. Nu kommer nya trenden - att låta vardagen synas." SVT nyheter skriver om Beata Jungselius forskning.

• Forskningsmedel för att kartlägga digitala ekosystem inom skogsindustrin

[2017-11-13] Forskningscentrat SCDI (Swedish Center for Digital Innovation) har tilldelats 1 miljon kronor från Stiftelsen Seydlitz MP bolagen för ett nystartat projekt i syfte att kartlägga och exploatera digitala ekosystem och nätverk i den svenska skogsindustrin.

• DN om forskningsprojekt med kroppsburna kameror

[2017-11-10] DN skriver om forskningsprojekt med kroppsburna kameror

• Ökad säkerhetskultur viktig för hantering av känslig information

[2017-11-09] I takt med att behovet av att hantera information ökar i dagens samhälle utgör det mänskliga beteendet en allt större säkerhetsrisk. Samtidigt räcker dagens tekniska lösningar inte till för att skydda och hantera känsliga uppgifter. Istället bör vi skapa en säkerhetsmedveten kultur på våra arbetsplatser. Det menar forskare från bland annat Göteborgs universitet och FOI i den nyutkomna boken Informationssäkerhet och organisationskultur.

• Torbjörn Ott i SR Skolministeriet om mobiltelefoner i skolan

[2017-11-06] Torbjörn Ott i SR Skolministeriet om mobiltelefoner i skolan.

• 12 miljoner kr från Vetenskapsrådet för ny forskarskola

[2017-11-01] Docent Johan Lundin, institutionen för tillämpad IT, har tillsammans med kollegor från fem andra lärosäten tilldelats knappt 12 miljoner kronor i Vetenskapsrådets utlysning inom utbildningsvetenskap. Pengarna är avsedda för en forskarskola för digitala teknologier i utbildning (GRADE) mellan 2018-2021. De deltagande universiteten kommer att samarbeta för att ge kurser baserat på deras expertis inom området, olika forskningsmetoder, olika teoretiska perspektiv, analysverktyg och designfrågor inom forskningen. Den långsiktiga ambitionen med GRADE är ett nationellt centrum för forskning om digital teknologi i utbildning med antagning av doktorander vartannat år och ett program för post-doc anställningar. Deltagande lärosäten förutom Göteborgs universite, är KTH, Högskolan i Gävle, Högskolan Väst, och Mittuniversitetet, samt Umeå Universitet som är värduniversitet och samordnare för projektet.

• Johan Magnusson i Bildningspodden om Big Data

[2017-10-30] Johan Magnusson i Bildningspodden om Big Data.

• Jönköpingspolisen positiv till forskning om kroppsburna kameror

[2017-10-23] önköpingspolisen positiv till forskning om kroppsburna kameror

• Polisens kroppsburna kameror föremål för nytt forskningsprojekt

[2017-10-12] Enskilda poliser utrustas nu med kroppsburna kameror i syfte att förebygga våld och samla bevis för lagföring. Detta skedde bland annat under nazist-demonstrationen i Göteborg den 30 september, och är på gång att införas i stor skala över hela landet. Ett nytt forskningsprojekt vid Göteborgs universitet ska nu undersöka vilka konsekvenser kamerorna får för polisens arbete.

• Fem konsekvenser av digitaliseringen - Johan Magnusson och Andreas Nilsson i CIO

[2017-10-10] It-forskarna Johan Magnusson och Andreas Nilsson från Göteborgs universitet går igenom fem konsekvenser av digitaliseringen