Nyheter

 • Designing technology for remote running supporters

  [2015-03-23] Do you enjoy running or do you have a spouse who use all their spare time planning the next running session? In this interesting article, Pawel Wozniak, Kristina Knaving, Staffan Björk and Morten Fjeld, are exploring how to design artefacts for real life runner experiences and their supporters, i.e. families.

 • Johan Magnusson i CIO om ruljansen bland IT-chefer

  [2015-03-20] Johan Magnusson i CIO om ruljansen bland IT-chefer

 • 5 frågor till Jonas Landgren om arbetet i Liberia

  [2015-03-06] Jonas Landgren, forskare i interaktionsdesign vid institutionen för tillämpad IT, presenterade nyligen vid ett URBSEC-seminarium resultat från sitt fältarbete i Liberia där han studerat hur Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB) arbetat på plats i huvudstaden Monrovia samt i orten Greenville i södra Liberia, i samband med Ebolautbrottet.

 • Disputation om digitaliserade klassrum drog storpublik

  [2015-03-02] Martin Tallvid disputerade fredagen den 27 februari med avhandlingen 1:1 i klassrummet. Analyser av en pedagogisk praktik i förändring. Det på förhand stora mediala intresset för avhandlingen, som undersöker konsekvenserna av införandet av laptops och surfplattor i klassrummet, följdes upp av en lika stor publik.

 • Gästprofessor med målet att öka kunskapen om IT och lärande

  [2015-02-27] Lars Svensson är professor i informatik vid Högskolan Väst och från 2015 gästprofessor vid institutionen för tillämpad IT. Ett av hans mål som ny gästprofessor är att öka kunskapen och intresset för IT och lärande bland studenter och forskare. - Jag vill att forskningen ska spela en roll och bidra till utvecklingen av den svenska skolan, och där är informationsteknologin en viktig pusselbit, säger han.

 • Lärarens roll i klassrummet utmanas av ny teknik

  [2015-02-16] Satsningen på datorer och läsplattor i klassrummen ställer nya krav på lärarna att hantera undervisningen. Tekniken utmanar såväl lärarens tekniska som pedagogiska och ämnesmässiga kunskaper, visar en ny avhandling från Göteborgs universitet.

 • Med blick för det visuella i centrum

  [2015-02-10] Visual Arena Research samlar och utvecklar undervisning och forskning inom visualiseringsområdet. Institutionen för tillämpad IT är värd för centrumbildningen som är gemensam mellan Göteborgs universitet, Chalmers och Sahlgrenska universitetssjukhuset.

 • Kommunikationsforskare i samarbete med University of Malaya

  [2015-01-20] Ett forskarteam från Kollegium SSKKII och avdelningen för kommunikation och kognition genomförde i november en resa till University of Malaya i Kuala Lumpur, Malaysia.

 • Flippade klassrum och e-lärande på årets KUL

  [2015-01-19] Flippade klassrum och e-lärande på årets KUL.

 • Palle Dahlstedt blir Obel Professor vid Aalborgs Universitet

  [2015-01-12] Grattis Palle Dahlstedt, docent vid institutionen för tillämpad IT, som från 2015 även är Obel Professor i Art and Technology vid Aalborgs Universitet i Danmark

Fler nyheter

Till sidans topp

© Göteborgs universitet 2009, Box 100, 405 30 Göteborg
Tel. 031-786 0000, Kontakta oss

Om webbplatsen | Karta