Webbkarta

Nyheter

 • Konferens om hur design av framtidens teknik kan hjälpa människor

  [2016-10-20] Teknisk utrustning för blinda och synskadade, digitala hjälpmedel för barn i särskolor och anhöriga till människor med demens. Appar som kan hjälpa människor som råkat ut för whiplash-skada och datorspel som underlättar rehabilitering. En stor forskarkonferens i Göteborg inom området människa-dator interaktion kommer under tre dagar bland annat diskutera hur välkänd teknik kan komplettera skolan och sjukvården på nya sätt.

 • Johan Magnusson i tidsskriften CIO om digitalt ledarskap

  [2016-10-14] Funktion trumfar institution. Företag efter företag blir dinosaurie. Vägen framåt kräver digitalt ledarskap ¿ och det börjar med att öppna upp möjlighetstänkandet, skriver styrningsforskaren Johan Magnusson.

 • Konferens för kognitionsvetare

  [2016-10-10] SweCog, en årlig konferens för främst kognitionsvetare hölls 6-7 oktober på Lindholmen Science Park i Göteborg. Ett femtiotal personer, både etablerade forskare och studenter, tog under två dagar del av inbjudna talare, posterutställning och paneldebatter. Konferensen arrangerades av avdelningen för kognition och kommunikation vid institutionen för tillämpad IT tillsammans med Högskolan i Skövde.

 • Systemvetare tävlar med uppsats om innovation

  [2016-10-05] Jacob Torell (vänster) & Jesper Mattsson, som i våras tog examen i Systemvetenskap, är i final i Vinnovas tävling för uppsatser om innovation och nyttiggörande. Deras uppsats, Paradoxical Governance: A study of how CIOs combine innovation and efficiency through IT governance handlar om hur Chief Information Officers (CIO:er) använder strategier för att lösa paradoxer som uppkommer när en IT-avdelning ska styras mot att vara både innovativ och effektiv samtidigt. För att svara på detta intervjuades några av Sveriges mest framgångrika CIO:er där alla har varit nominerade till årets CIO. Resultatet tillkännages vid Vinnovas innovationsdag senare i höst/vinter.

 • Palle Dahlstedt har beviljats 5 265 000 av VR

  [2016-09-27] Palle Dahlstedt, kompositör och docent vid institutionen för tillämpad IT har beviljats 5 265 000 kr av Vetenskapsrådet för forskningsprojektet ¿Systemisk improvisation - datormedierade interaktionsmodeller för decentraliserat musikskapande¿. Projektet löper under tre år.

 • Välkommen till NordiCHI´16!

  [2016-09-20] Konferensen NordiCHI är det främsta nordiska forumet för forskning inom området människa-datorinteraktion. NordiCHI är en mötesplats för ett brett spektrum av forskare från akademi och industri, designers, praktiker, lärare och andra intresserade. År 2016 arrangeras NordiCHI i Göteborg av institutionen för tillämpad informationsteknologi. Sista anmälningsdag är 22 oktober.

 • Josef Wideström tävlar med hjärnan i SVT:s Genikampen

  [2016-09-05] Josef Wideström är chalmersalumn, arkitekt, studierektor på Tillämpad IT, Interaktionsdesign - och verifierat geni. Bland uppemot 1500 sökande valdes han ut som en av tolv deltagare i SVT:s Genikampen, som sänds på söndagskvällar under hösten.

 • Sveriges största forskningsprogram utlyser fyra professurer

  [2016-08-29] WASP erbjuder nu fyra starkt finansierade professurer vid Chalmers, Linköpings universitet, Lunds universitet, och Kungliga Tekniska Högskolan. Utlysningarna är inte kopplade till specifika ämnen vilket innebär att ansökningar från alla WASP-relaterade forskningsområden är välkomna. Positionerna inkluderar finansiering för post-doc och doktorand samt tillgång till välfinansierade, planerade forskningsarenor inom forskning på autonoma system.

 • Forskarintervju: Mobil kommunikation och stöd i sorg på sociala medier

  [2016-08-25] Ylva Hård af Segerstad är docent vid institutionen för tillämpad IT och bedriver forskning på olika aspekter av hur digital kommunikation fungerar, både i vardagssammanhang och vid kris.

 • Har du varit på konsert i sommar? Läs Alexandra Weilenmann i DN om hur våra mobilvanor påverkar liveupplevelsen

  [2016-08-15] Har du varit på konsert i sommar? Läs Alexandra Weilenmann i DN om hur våra mobilvanor påverkar liveupplevelsen

Fler nyheter

Sidansvarig: Linda Winstedt|Sidan uppdaterades: 2012-08-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vad är kakor?