Erik Stolterman: Things That Keep Us Busy - The Elements of Interaction

Seminarium

IT-fakultetens hedersdoktor 2017 Erik Stolterman ger föreläsningen "Things That Keep Us Busy - The Elements of Interaction".

Erik Stolterman är professor och Senior Executive Associate Dean vid School of Informatics, Computing and Engineering vid Indiana University, där han varit verksam sedan 2005. Han disputerade 1991 vid Umeå universitet och har sedan dess givit betydande bidrag inom forskningsområdena interaktionsdesign, designteori och designfilosofi, såväl som inom forskningen om informationsteknologi och samhälle mer generellt. I takt med samhällets ökade digitalisering där vi alltmer omgärdas av teknik, har Erik Stoltermans nyskapande forskning bidragit till fördjupade insikter om vikten av design och designtänkande för alla som deltar i utvecklingen av teknik, organisationer och samhälle. Erik Stolterman är redaktör för MIT-Press¿ bokserie Design Thinking/Design Theory. Han har publicerat ett stort antal artiklar och fem böcker, bl. a The Design Way och Things that Keep us busy - the elements of interaction.

Seminariet är en del av institutionen för tillämpad IT:s seminarieserie: "Conversations about the digital society seminar"

Föreläsare: Erik Stolterman

Datum: 2017-10-19