Formas verksamhet & nya forskningssatsningar

Seminarium

Den 20 februari besöker Formas generaldirektör Ingrid Peterson Göteborgs universitet och presenterar Formas verksamhet och diskuterar nyckelfrågor för framtiden i relation till forskningspropositionen.

I forskningspropositionen Kunskap i samverkan anges bland annat att Formas kommer att ges ökade resurser till 10-åriga nationella forskningsprogram för klimat, hållbart samhällsbyggande och social bostadspolitik. Dessutom ges medel till både Formas och Vinnova för att bygga upp samverkansprogram för strategiska innovationsområden, exempelvis gällande cirkulär och biobaserad ekonomi och smarta städer.

Efter Formas presentation kommer tre av våra forskare att ge korta inspel och kommentarer och avslutningsvis finns tid för diskussion och frågor.

Datum: 2017-02-20

Kategorier: Forskning