Synthetic social habitats for public policy and decision making

Tid: 2017-02-27 kl 10:30

Evenemangstyp: Seminarium

Developing practical decision support environments for science and engineering of resilient social habitats is scientifically challenging. Recent quantitative changes in computing and information sciences have created new opportunities to create innovative tools and technologies in this area that can help advance the science of social habitats.

Föreläsare: Madhav Marathe, Director, Network Dynamics and Simulation Science Laboratory Biocomplexity Institue, Dept. of Computer Science Virginia Tech, and Affiliated Professor Dept of Computer Science and Engineering, Chalmers University of Technology

Slutseminarium: Torbjörn Ott

Tid: 2017-02-28 kl 13:00

Evenemangstyp: Slutseminarium

Torbjörn är doktorand vid avdelningen för Lärande, kommunikation och IT vid institutionen för tillämpad IT. Arbetstitel på Torbjörns avhandling: Infrastructuring mobile phones in school: Introduction and negotiations of a mutable technology.

Föreläsare: Torbjörn Ott

Security and Privacy Challenges for Communicating Vehicles of the Future

Tid: 2017-03-08 kl 11:30

Evenemangstyp: Seminarium

A talk on challenges emerging out of the increasing ICT-complexity of vehicles and traffic systems.

Föreläsare: Tomas Olovsson, Associate Professor at Computer Science and Engineering, Chalmers

Digitalisering - teknik med människa

Tid: 2017-03-13 kl 13:00
Plats: Universitetsbyggnaden Vasaparken, Universitetsplatsen 1 - Torgny Segerstedtsalen

Evenemangstyp: Seminarieserie

Kunskap i samverkan är en nationell seminarieserie som tar sin utgångspunkt i den forskningspolitiska proposition som regeringen presenterade 2016, Kunskap i samverkan - för samhällets utmaningar och stärkt konkurrenskraft. Seminarierna tar sitt avstamp i de centrala samhällsutmaningarna: digitalisering, klimat, hälsa/life science och ett hållbart samhällsbyggande samt hur universitet och högskolor kan möta dessa genom utbildning, forskning och samverkan med samhället i stort.

ICT Initiative Seminar: Digitalisation - Opportunities and Challenges

Tid: 2017-03-15 kl 09:00

Evenemangstyp: Konferens

Digitalisation is the greatest transformational force of society of today. The digital revolution has radically, fundamentally and globally changed society and continues to do so. It affects how people interact and relate to each other, how we perceive things, how we take on tasks and how we find solutions. Digitalisation leads to a transformation of society's most important elements - growth, innovation, welfare, sustainability, security and democracy.

Besöksdagen - öppet hus på Göteborgs universitet 2017

Tid: 2017-03-21 kl 10:00
Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1

Evenemangstyp: Öppen för allmänheten

Varje vår bjuder Göteborgs universitet in till Besöksdagen - öppet hus på universitetet. I år äger Besöksdagen rum 21:a mars.

IS4SI - Digitalisation for a Sustainable Society

Tid: 2017-06-12 kl 09:00

Evenemangstyp: Konferens

Welcome to the IS4SI 2017 Summit. Digitalization for a Sustainable Society: Embodied, Embedded, Networked, Empowered through Information, Computation & Cognition.

IFIPTM 2017 - International Conference on Trust Management

Tid: 2017-06-12 kl 09:00

Evenemangstyp: Konferens

IFIPTM, the IFIP WG 11.11 International Conference on Trust Management is coming to Gothenburg.

The ACM Symposium on Virtual Reality Software and Technology (VRST) 2017

Tid: 2017-11-08 kl 08:00

Evenemangstyp: Konferens

VRST will provide an opportunity for VR researchers to interact, share new results, show live demonstrations of their work, and discuss emerging directions for the field.

Sida 1 av 1

Sidansvarig: Peter Larsson|Sidan uppdaterades: 2013-08-26