• Föräldrarna viktiga vid rehabilitering av unga med förvärvade hjärnskador

[2017-02-22] Unga som drabbas av hjärnskador behöver ofta omfattande rehabilitering. En ny avhandling från Göteborgs universitet visar att föräldrarna och ungdomarna själva kan bidra till att förstå vilken sorts rehabilitering som behövs genom att utforska hur tal och språk fungerar i hemmiljön.

• Henrik Sandklef om Javakurs i syriskt flyktingläger

[2017-02-17] Under hösten kan syriska studenter i två olika flyktingläger läsa programmering på distans tack vare ett samarbete med Göteborgs universitet. Till årsskiftet planeras även en kurs i globala studier.

• Nytt centrum sätter fokus på global migration

[2017-02-17] En mer nyanserad och faktabaserad samhällsdebatt om migrationens för- och nackdelar utifrån ett samhälls- och individperspektiv. Det är en av tankarna med det nya centrum för global migration som nu inrättas vid Göteborgs universitet.

• Nu läggs it-utvecklingen i daglig verksamhet

[2017-02-13] Projekt har länge varit motorn i it-utvecklingen men nu sköts denna allt oftare genom den dagliga verksamheten. Johan Magnusson vid institutionen för tillämpad IT är en av dem som uttalar sig.[ComputerSweden]

• Västsverige diskuterar forskning om samhällets digitalisering

[2017-02-01] Den 31 januari träffades representanter från Västsveriges åtta lärosäten samt Västra Götalandsregionen för att diskutera aktuella frågor kring samhällets digitalisering.