Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Telefoni

 

Bakgrund/förutsättningar
Som integrerad institution har Tillämpad IT valt att ha Chalmers som huvudleverantör för telefoni samt att förse GU-växeln med information om medarbetarnas anknytningar. Chalmers har valt att byta ut fasta telefoner (pågående arbete 2016) och endast nyttja mobiltelefoner. Normalt har tillsvidareanställa på institutionen en anknytning i växeln och avdelningscheferna avgör om övriga medarbetare ska ha en anknytning eller inte. Institutionen har valt att inkludera de enklare mobiltelefonerna i den gemensamma OH, mobiltelefoner. Utanför detta sortiment bekostas telefonerna av avdelningarna.


Beställning av anknytning/mobiltelefon
All anskaffning av nya anknytningar och nya mobiltelefoner sker genom närmaste chef, vanligen avdelningschefen, denne meddelar sedan institutionens Telekontaktperson som gör beställningen enligt gällande regler och avtal. Vid beställning av ny anknytning kan medarbetarens hemadress behövas uppges.


Abonnemangsformer

Mobilabonnemang med intern anknytning MEX
Med mobil anknytning blir mobiltelefon en integrerad del av Chalmers företagsväxel. Tjänsten knyts till det fasta abonnemanget och en motsvarande anknytning registreras i växelsystemet. Samtal till och från den mobila anknytningen styrs via växeln.

 • Chalmers har ett så kallat fastpris-avtal med Telenor vilket inkluderar nationella samtal, SMS och MMS samt samtal till utlandet från Sverige.
 • I standardabonnemanget ingår 1GB data per månad (via 3G-nätet) vilket räcker för de absolut flesta medarbetare. Om en medarbetare har speciella, arbetsrelaterade, behov kan datamängden utökas och då inkluderas även trafik via 4G-nätet. Utökad datatrafik medför en kostnad för Chalmers, avdelningschef avgör om utökad datatrafik är nödvändigt, kostnaden belastar institutionens OH.
 • Mobiltelefonen bibehåller mobila funktionaliteter (sms, mms etc).


Produktval/kategoriserat standardsortiment
Sortimentet av mobiltelefoner regleras av Chalmers och Göteborgs universitets ramavtal för mobiltelefoner med tillbehör. Se vidare information på www.chalmers.se/insidan samt http://portalen.gu.se
Institutionen har valt tre produktkategorier för mobiltelefoner varav de två första innefattas i institutionens OH och den tredje kategorin bekostas av avdelningarna, dessa kategorier är:

 • Standard Smartphone
  En funktionell Smartphone (ingår i OH) som är första handvalet för de flesta medarbetarna.
 • 3G GSM - fast mobiltelefon
  En bordsmobiltelefon lämplig för flerpersonsrum där medarbetarna delar på en anknytning för det aktuella rummet, även lämplig för seminarierum där man behöver hålla telefonkonferens (ingår i OH).
 • Avancerad Smartphone
  Mobiltelefonen bekostas av den aktuella avdelningen.

De aktuella modellerna som ingår i institutionen OH är (senast uppdaterat 2016-04-25):

 

Sidansvarig: Michael Morin|Sidan uppdaterades: 2016-04-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?